Sex ve městě 2 – největší propadák roku 2010


"Zábava, móda, přátelství – nejen toto všechno znovu přínáší film Sex ve městě 2, ve kterém se vrací Carrie (Sarah Jessica Parker), Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) a Miranda (Cynthia Nixon). Poznejte jejic ...

"Zábava, móda, přátelství – nejen toto všechno znovu přínáší film Sex ve městě 2, ve kterém se vrací Carrie (Sarah Jessica Parker), Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) a Miranda (Cynthia Nixon). Poznejte jejich životy a lásky po dvou letech v pokračování, které opravdu září."  takto lákal oficiální text distributora filmu všechny fanoušky seriálu, resp. jeho filmového ztvárnění Sexu ve městě na jeho druhé pokračování.

Mnozí netrpvěli čekali celé dva roky, aby v kinech mohli vidět pokračování osudů tří hlavních hrdinek filmu. Zatímco "jednička" našla v mnohých své zastánce a stala se doslova kultovním filmem (hodnocení 62 % ČSFD, 5,4/10 IMDb), pokračování Sexu ve městě s pořadovým číslem 2 u diváků příliš neobstálo. Kingovy postavy Carrie, Charlotte a Miranda neměly šťávu a nebýt Samanthy v podání čtyřiapadesátileté britské herečky Kim Katrall, hledal by divák marně scénu, při které by se mohl skutečně zasmát.

Rozjuchané čtyřicátnice v Arabských emirátech se určitě pro letošní rok zaslouží o jeden z největších propadáků, a to vzhledem ke skutečnosti, s jakými ambicemi vstupovaly na plátna kin. Samozřejmě  zůstanou skalní přiznivci, kteří nenechají na "emancipované" hrdinky ztvárňující "ženský svět" sáhnout, ale subjektivní hodnocení většiny dává Dvojce jasnou červenou: ČSFD 47 %, IMDb 3,9/10.

Ať už hrdinky zářily či spíše mihotavě poblikávaly, a ať má film úroveň jakou má, jeho soundtrack nezklamal. Jay-Z a Alicia Keys se postarali o kvalitní podkres, který potěší ucho divákovo i mimo filmové plátno (či obrazovku monitoru). Jay-Z feat. Alicia Keys – Empire State Of Mind

http://www.youtube.com/watch?v=0UjsXo9l6I8