S.E.X.Y. Tina? Na desce rozhodně ne

KatarínaStraková

Sedmadvacetiletá Slovenka Tina moderovala poslední díl Česko Slovenské SuperStar. Pamatujete? Hezká a vtipná mladá žena, která se o mikrofon dělila s ostříleným Leošem Marešem, teď vydává čtvrtou desku S.E.X.Y. Podle názvu by album mělo být něco žhavého, přitažlivého, dobrého. Mělo, ale bohužel není. Pokud tedy za sexy nepovažujete zápisky z dívčího deníčku.  

Slova písniček z Tininy čtvrté desky S.E.X.Y. působí dojmem, jako kdyby je sedmadvacetiletá zpěvačka opsala ze svého patnáct let starého deníčku. Už úvodní Intro ala Holki nastavuje laťku pekelně nízko, až by člověk nevěřil, že se může propadnout ještě níž. Jenomže může.

Například skladba Si sám, v níž se zpěvačka pokouší vyprávět tklivý příběh, jak prvé tri roky s bůhvíkým bola to láska, ďalšie tri roky potom už nebola šťastná, je na hraně uposlouchatelnosti, o textu k Bejby (aj keď som ďaleko pri tebe spím a ty si moje bejby – ouou) raději nemluvit.

Bohužel právě Tininy autorské písně patří k největším průšvihům celé desky. Nabízí se tak otázka, jak je možné, že se sedmadvacetiletá zpěvačka ve svých písních zabývá mnohem dětinštějšími tématy než například devatenáctiletá Bětka Kolečkářová na svém aktuálním debutu To cítím (recenze). Kde se stala chyba?

Stejný tým, horší kvalita
Oproti předchozí nahrávce Veci sa Menia z roku 2009 je S.E.X.Y. pro Tinu kvalitativně obrovským propadem. Z dospělé a názorově zralé ženy s neobvyklým hlasem  se za dva roky stala puberťačka s nejasnou představou o životních hodnotách. Rozčepýřený afro účes vyměnila za lacinou disco úpravu; primitivní elektropop, který z Tininy novinky zní, snad nemůže oslovit ani teenagery.

Stabilitu Tině tentokrát nedodává ani producent Tomi Popovič, jenž si s ní vystřihl i postpubertální duet Mám ťa v hlave. Jenomže vedle zpěvaččina plného altu jeho placatý hlas při poslechu vysloveně vadí.

O další černý puntík se zasluhuje finalistka druhé řady slovenské SuperStar Alexandra Okálová. Stejně jako Tomi Popovič, i ona s Tinou spolupracovala už na předchozím albu. Její verše typu blízko neho strácam dych, s jeho vôňou zápasím, môj stav je vraj závažný, vždy nado mnou víťazí lítost sice vyvolají, ale nikoliv nad nenaplněnou láskou.

Až na výjimky totožnému týmu, jenž s Tinou připravoval minulou desku, tahle elektronická proměna zkrátka nevyšla; sympaticky různorodé a přitom kompaktní předchozí alba zůstávají dospělými kráskami, zatímco S.E.X.Y. je něco jako anorektická mladší sestra.

Tina - S.E.X.Y.Sexy tak nakonec zůstává pouze booklet, evokující facebookový profil dvanáctileté dívenky. Spousta na pohled líbivých fotografií a občas nějaký ten status v podobě heslovitého útržku naivního textu. Chybí už jen střídání velkých a malých písmen a dvojité w.

Tina – S.E.X.Y.
Vydavatelství:
 EMI
Celkový čas: 43:21
Seznam skladeb: Intro (prvýkrát), Mám ťa v hlave (feat. Tomi Popovič), Hudba, Si sám, Ankle Break (feat. The Glowsticks), Posadnutá, Bejby, B*** You Know I’m Fly, Clothes Off, Pomaly, Sexxxy (feat. Ego)

Témata:,