Shakira nazpívala hymnu MS ve fotbale. Poslechněte si ji

Hana-Slivova

Jmenuje se Waka Waka (This Time For Africa) a zpívá ji kolumbijská hvězda Shakira. Co je to? Ano, hymna nadcházejícího mistrovství světa ve fotbale, které se koná v Jihoafrické republice. Spolu se Shakirou ve skladbě zazní i domácí kapela Freshlyground, živou premiéru bude mít hymna 11. července 2010. Shakira ji spolu se skupinou zazpívá v Johannesburgu před finálovým zápasem.

pollMistrovství světa ve fotbale se poprvé v historii koná v Africe. I proto se organizátoři rozhodli, že akci doprovodí speciální skladba Waka Waka (This Time For Africa), která v sobě spojuje kolumbijské rytmy zosobněné kolumbijskou zpěvačkou Shakirou a africké kytarové umění jihoafrických Freshlyground. Písničku si navíc v refrénu půjčuje nápad jednoho kamerunského nápěvu, který proslavila kapela Golden Voices.

Pojďme sjednotit lidi
"Jsem ráda, že se tahle písnička stala součástí šampionátu," nechala se slyšet Shakira. "Mistrovství spojuje všechny národy, nehraje tu roli náboženství nebo rasa. Takhle bychom mohli lidi sjednotit. Vždyť právě o sjednocení tahle skladba je. Africká hudba je moc inspirativní a jednou se určitě dostane na výsluní. Jsem navíc hrdá na to, že jsem mohla pracovat s jednou z nejzásadnějších afrických kapel," dodává.
Nadšení jsou ze spolupráce i muzikanti z Freshlyground. "Jsme rádi, že můžeme spolupracovat právě se Shakirou. Tahle písnička přesně vystihuje náladu, kterou by šampionát měl mít,“ myslí si Zolani Mahola.

Poslechněte si hymnu MS ve fotbale

http://www.youtube.com/watch?v=WBWNt7hy2bE

Skladba je k dispozici od 28. dubna, stáhnout si ji můžete z oficiálního webu mistrovství 11. května. Najdete ji i na oficiálním albu Listen Up! The Official 2010 FIFA World Cup Album, které vychází 31. května 2010. Výtěžek z prodeje desky má podpořit projekt Football for Hope zaměřený na podporu zdravotnictví, vzdělávání a  sportovních aktivit v Africe.

Témata:,