Skrillex přijíždí do Prahy

Redakce

Ve čtvrtek 25. srpna se v Pragovce uskuteční první oficiální koncert. Pop up event, site specific, nebo legendární párty, jak se budeme nakonec dívat na vystoupení jednoho z nejslavnějších djs a producentů taneční hudby na světě v postindustriálním prostředí, se asi ještě uvidí. Sonny John Moore známý pod stage jménem Skrillex si halu vybral sám a její kapacita je limitovaná. Držitel osmi cen Grammy, producent několika songů nu-metalové ikony Korn nebo poslední desky Justina Biebera přijíždí do Prahy poprvé a do svého soukromého letadla s sebou bere kamaráda a DJe Wiweka, který mu bude dělat oficiální support. Dále ho doprovodí Bassdrop djs, GNRLY Panthers, Sirene Factory, Friky a další.

7. června 2010 zveřejnil americký producent Sonny John Moore na svém Myspace profilu své první EP “My Name Is Skrillex” a tím navždy změnil vnímání dubstepu i jeho celkovou roli ve světě. Následovalo EP “Scary Monsters and Nice Sprites”, kterému na úspěch zadělal už první track Rock n’ Roll (Will Take You to the Mountain).

V roce 2010 Skrillex obsadil příčku nejlepší dubstepový DJ na světě a na té příčce už je přes 6 let. Mezi jeho poslední aktivity patří například produkování desky Justina Biebra společně s Diplem, se kterým rozjeli i projekt Jack Ü.

V posledních dnech jsme o něm mohli slyšet v souvislosti s filmem Suicide Squad, kde je jedna z jeho skladeb na originálním sound tracku. Skrillex patří mezi pionýry a nejslavnější jména dubstepu a ve svých osmadvaceti letech je současně jedním z nejkreativnějších producentů.

Spolupracoval namátkou s Damianem Marleym, Ellie Goulding, Alvinem Riskem, s americkým producentem Dillonem Francisem nebo švédskou rapperkou Elliphant. Na albu Path of Totality produkoval tři skladby pro nu-metalové ikony Korn, a to včetně prvního singlu Get Up. Se Sirah natočil písničku Bangarang a mezi interprety, které remixoval, patří Daft Punk, Avicii nebo Nero.

Akce se koná v hale Pragovka na adrese Kolbenova 34a. Bývalá fabrika na výrobu automobilů prošla bezpečnostní rekonstrukcí a odhlučněním.

Jak se nechat sbalit na Szigetu aneb vyzkoušeli jsme za vás

Nosíte festivalové náramky klidně roky? Pak si zaděláváte na pořádný zdravotní malér!

Témata: