Skylar Grey, holka s nožem a tátovou pistolí

kristinabila

Podílela se na hitu Love the Way You Lie od Eminema a Rihanny, hostovala u řady kamarádů z oboru a teď je tu s vlastní deskou ostrou jako kuchyňský nůž. Zpěvačka Skylar Grey vydala dlouho očekávanou sólovku Don´t Look Down, na které zajímavě mísí holčičí hlas s chlapským temperamentem.

Pamatujete na ten příjemně tesklivý hlásek v písničce Where´d You Go od Fort Minor? Jeho majitelka Holly Brook se po sedmi letech „pochlapila“ a konečně vydala nový materiál Don´t Look Down. Křehké děvče ale rapidně změnilo image. Drsnější, kousavější a přímočařejší – taková je Holly v upgradované podobě. Jezdí na kole, společně s Eminemem si dělá legraci z fiflenek a vrací se z hrobu jako ošklivá noční můra svého ex.

http://www.youtube.com/watch?v=wgmZsY0X-hw

Když v roce 2011 vypustila už pod novým pseudonymem Skylar Grey depresivní song Invisible, zdálo se, že se na scéně urodila další smutná emařka s pohledem sklopeným do země. O to větší překvapení pak byl barevný, rozverný a lehce přisprostlý singl C´mon Let Me Ride, kde si s výše zmíněným rapperem utahovala ze silikonových slečinek; sama ostatně přiznává, že je spíš chlapecký typ a ze ženskosti moc nepobrala. Tahle poloha však Skylar sedí jako ulitá, takže pryč s kapucí a černě podmalovanýma očima.

Poslechněte si Skylar Grey v Youradiu

Skylar Grey, mimochodem jedna z autorek hitu Rihanny a Eminema Love the Way You Lie, sice s druhou deskou otálela, čekání se ale vyplatilo. Američanka dokáže příjemně vytěžit ze svých smutných nálad a proměnit je v niterní balady stejně snadno, jako se dokáže rozvášnit a zvednout prostředníček. Sprostá slova z jejích úst ale rozhodně nezní jako póza. Skylar by zkrátka jednoduše zapadla do jakéhokoliv pouličního gangu, což na desce možná vysvětluje hostovačku Travise Barkera, rapperky Angel Haze nebo Big Seana.

Dvanáctka skladeb z desky Don´t Look Down má šmrnc. Skylar nikam nespěchá. S ní se rázem zpomalil celý svět a ona na něj kouká přivřenýma nedůvěřivýma očima. Když zpívá o tom, jak se z kuchyně vrátila s nožem, protože už měla všeho dost, a následně spustí posměšný jednoduchý popěvek, je to spouštěč husí kůže.

Don´t Look DownV textech si zahrává s ohněm, ale i s tatínkovou pistolí. Nebojí se přiznat, že je pyšná na své podivínství. Neříká to sice nijak výrazným hlasem, ale kolem svých skladeb dokáže vytvořit zvláštní atmosféru, která láká k dalšímu odhalování. Co asi Skylar vymyslí příště? Don´t Look Down v tomhle případě neplatí, tahle provokatérka nosí hlavu pěkně zpříma.

Skylar Grey – Don´t Look Down
Vydavatelství: Interscope
Seznam skladeb: Back From the Dead, Final Warning, Wear Me Out, Religion, C´mon Let Me Ride, Weirdo, Sunshine, Pulse, Glow in the Dark, Beautiful Nightmare, Shit, Man!, Clear Blue Sky, Tower (Don´t Look Down), White Suburban

Témata: