Skyline se změnami


Skupina Skyline vznikla v roce 1996 a patří ke špičce české elektronické a taneční scény. Její styl je elektronický pop/rock a breakbeat.

V roce 2001 jim vyšlo první album Riders in the Store, následovalo Urbanica (2004), Virginplatonicpanic (2006), Escapism (2008). Jejich hlavní síla je ale v živém koncertování, což potvrzuje i několik cen: v kategorii Dance/Hip hop v prestižní ALMA Awards (2004), kde odborníci oceňují nejlepší živá vystoupení, a ocenění za Projekt a Koncert roku na Dance Awards (2004). Letos získala kapela dvě nominace na Hudebních cenách televize Óčko v kategorii Pop & Dance a Domácí zpěvačka roku (Marka Rybin).

V roce 2008 se udála zásadní změna. V červnu ze skupiny odešla zpěvačka Jitka Charvátová, a zasadila tak Skyline těžkou ránu. Ta se ale rychle zacelila s příchodem bývalé frontmanky Gaia Mesaiah, Marky Rybin, která tak nezůstala dlouho bez kapely. Toto spojení se ze začátku jevilo dost divoce. Gaia Mesiah je tvrdší rockové uskupení, překvapivě si ale všichni velice sedli a zdá se, že to bude dobře fungovat. Marka přinesla do kapely nový svěží vítr a posunula ji o krok tam, kam se prý stejně chystala, k tvrdšímu zvuku.

Témata:,