Slavík Karel Gott ještě neodchází. I když…

Lubos-Prochazka

Karel Gott (70), Lucie Bílá (43) a kapela Kabát se stali Českými Slavíky pro letošní rok. Ceny jim večer předali ve Státní opeře v Praze. Letos byl Slavík poprvé celý živě - bez předtáček a playbacků, které vždy preferoval režisér Jiří Adamec (61). Novým režisérem večera se stal Michal Čech, který do celé show přinesl nový vítr.

Zpěvák roku
1. Karel Gott, 2. Petr Kolář,
3. Daniel Landa
Zpěvačka roku
1. Lucie Bílá, 2. Lucie Vondráčková,
3. Ewa Farna
Skupina roku
1. Kabát, 2. Chinaski, 3. Divokej Bill

V soutěži Český Slavík letos kromě klasiků Karla Gotta a Lucie Bílé zabodovali i dva protagonisté Česko Slovenské SuperStar. Porotkyně Marta Jandová, jinak též frontmanka německé rockové kapely Die Happy, je Skokankou roku, finalista Martin Chodúr se stal Objevem roku. Skokanem roku je herec a zpěvák Vojtěch Dyk z partičky Nightwork, celá kapela se pak stala Skokanem roku mezi skupinami. Goťák si letos odnesl už 35. zlatého Slavíka, Bílá dvanáctého. Mistr se stal také absolutním Slavíkem. Ze slovenských interpretů poslali diváci nejvíce hlasů kapele No Name. Cenu za ně převazala Dara Rolins, která na Českém Slavíku vystupovala.

Rozverný Gott: Končím, nekončím?
Karel Gott včera ve Státní opeře v Praze i doma u televizních obrazovek šokoval, když zcela vážně prohlásil, že od příštího ročníku ze soutěže odstupuje. "Chci dát prostor mladším zpěvákům," myslel v dobrém.

Poslechněte si rozhovor s Gottem, který pořídil Luboš Procházka

Celá Opera se ovšem v tu chvíli zvedla a začala Gottovi bouřlivě tleskat. Mistr vzal tedy svá slova zpět s tím, že se asi unáhlil. "Ta reakce v divadle mi stačila, asi si všichni mysleli, že to beru vážně. Zprvu ano, ale potom jsem si to rozmyslel, protože bych zklamal všechny ty, kteří hlasy posílali a fandí mi. A zklamal bych i ty, kteří hlasy neposílají, ale přejí mi je. Původně jsem zamýšlel, že by se k té poctě, k tomu krásnému okamžiku, dostali i mladí a skutečně talentovaní. Zvedlo by jim to seběvědomí… Ale nakonec jsem si uvědomil, že ten, kdo by zvítězil příští rok, by z toho možná neměl radost. To by potom nebyl ten sport, odcházet ze hry se asi nemá," řekl Kouli.cz Gott. Ten se na afterparty zdržel s manželkou Ivanou až do dvou hodin ráno.

Podívejte se na sestřih z letošního Slavíka:

Lucie Vondráčková podpořila Annu K
Stejně jako Gott si večer pro dvě ceny přišla Lucie Vondráčková. Uspěla s písničkou Láska umí víc a umístila se jako druhá mezi zpěvačkami. V děkovačce mimo jiné podpořila zpěvačku Annu K, která nyní bojuje s rakovinou prsu.   

Podívejte se, jak si Lucie Vondráčková převzala cenu

http://www.youtube.com/watch?v=o-hjno98wRY

Jandová: Teď jsem slavnější v Česku
Nejobletovanější hvězdou ve Státní opeře i na afterparty byla Marta Jandová. Skokanka roku poskytovala jeden rozhovor za druhým a fotila se s kdekým. "Musím říci, že teď už jsem slavnější více tady než v Německu," řekla Kouli.cz. A nenatočí Marta po tomto úspěchů nějaké sólové album v češtině? "Nějaké nápady mám, rodí se, uvidíme… Vydáme teď desku s kapelou Die Happy, ale ta v češtině nebude," prozradila.

Na Slovensku vyhlásili Sláviky
Své Sláviky zná i Slovensko. Stali se jimi Zuzana Smatanová, Peter Cmorik a kapela Desmod.

Témata:,