Slovenský Vidiek vydává po 12 letech nové album. Pozvali si na něj 65 hostů!

Redakce

Když na konci osmdesátých let vtrhli do českých médií a koncertních sálů se svéráznou písní Vidiečan, okamžitě se stali miláčky českého publika. Jejich další hity jako Fajčenie škodí zdraviu nebo Tisíc divov jsou dodneška v povědomí tuzemských posluchačů. Nyní kapela Vidiek v čele se zpěvákem Jankem Kuricou vydává po dlouhých dvanácti letech nové album Vidiek s oblohou.

Obloha v názvu odkazuje na gastronomii. K hlavnímu kapelnímu chodu připravili muzikanti oblohu ve formě hudebních hostů, kterých je na nahrávce třináctkrát víc než členů kapely, celkem 65. Jsou mezi nimi například Katka Knechtová, Franta Černý z Čechomoru, Michal Kaščák nebo kapela Puding Pani Elvisovej. 

„Sám jsem překvapený, že těch hostů je tolik, když jsme album postupně nahrávali, ani jsem si to neuvědomil,“ prozrazuje zpěvák skupiny Jano Kuric. Dva z nich Franta Černý a Katarína Knechtová se představují i v prvním rádiovém singlu Milá.

Zmiňované postupné nahrávání znamenalo v případě Vidieku téměř osmi roční proces pomalého a důkladného hledání správných melodií, textů, aranžmá, zvuků a samozřejmě i hostujících zpěváků a hudebníků. Jak zní nové album naživo nebo jak jdou kapele staré osvědčené hity, se mohou posluchači přesvědčit na koncertním křtu v pátek 23. října v pražské Hard Rock Cafe v rámci ukončení 16. ročníku celosvětové kampaně Pinktober. Výtěžek z celé akce podpoří organizaci Mamma HELP. Jako host se představí Franta Černý z Čechomoru.