Smack My Bitch Up od The Prodigy, nejproblematičtější skladba

Hana-Slivova

Angličané volili v on-line průzkumu nejkontroverznější song historie pop music. Vyhráli The Prodigy s hitovkou Smack My Bitch Up, v žebříčku se ale objevují i písničky od Ozzy Osbourna nebo Eminema.

Přemýšleli jste někdy nad tím, jaká písnička ve vás vzbuzuje nejvíc emocí? Který text vás rozčiluje, pobuřuje, fascinuje? S jedním takovým seznamem přišla britská organizace PRS for Music, která se stará o to, aby muzikanti dostali zaplaceno za svou hudbu.

Mám ji rád, protože je zakázaná
Do on-line průzkumu PRS for Music se zapojilo 1757 lidí, kteří volili nejproblematičtější skladbu v historie pop music. Nejvíc hlasů nakonec dostal song Smack My Bitch Up od The Prodigy; klip k téhle skladbě zroku 1997 se například v BBC vůbec nesměl vysílat a jeho vulgární necenzorovaný obsah rozlítil anglické feministky.
Dvojka v žebříčku, hitovka God Save the Queen od Sex Pistols, zase Brity pobouřila tím, jak je v ní zobrazována královna a budoucnost Anglie. „Tyhle písničky poukazují na vztah mezi hudbou a společností. Řadu z nich lidi milují právě proto, že jsou kontroverzní nebo přímo zakázané,“ řekl ředitel PRS for Music Ellis Rich.

http://www.youtube.com/watch?v=0BpfydZdTE0

Nejproblematičtější skladby:
1.
Smack My Bitch Up (The Prodigy)
2. God Save the Queen (The Sex Pistols,

)

Témata:,