Smrt Michaela Jacksona mě dostala, říká Libor Bouček

Lubos-Prochazka

Oblíbený rozhlasový a televizní moderátor Libor Bouček (28) se v posledních letech usídlil na Evropě 2, kde každé dopoledne od 9 do 12 hodin moderuje show Afterparty. V letním rozhovoru pro Kouli.cz před odjezdem na dovolenou do Slovinska prozradil, že ho vzala smrt Michaela Jacksona (+50), že chodí na koncerty raději v cizině a že se mu líbí nová deska od Black Eyed Peas.

Libore, uslyšíme vás na Evropě 2 celé léto, nebo chystáte nějakou delší dovolenou?
Chystám se na normální letní dovolenou. Na přelomu července a srpna se těším do chaty ve Slovinsku na úpatí Julských Alp. Mezi vodopády mi letos bude nejlépe. Spousta inspirace, klidu a ticha. Prostě sen…

Proč zrovna Slovinsko?
Vybral jsem si Slovinsko jako nesmírně potentní a zatím ne úplně objevenou destinaci. Je to čtyřicet minut k moři, dvacet minut lanovkou do výšky 3000 metrů. Lidi jsou strašně milí, golfové hřiště za rohem a nestojí to raketu. Geniální! Všem bych to rád doporučil, ale spíš si to nechávám pro sebe. (usmívá se)

Když už jste na cestách, chodíte v daném místě na diskotéky nebo na koncerty? Nebo  máte raději klid?
Jak kdy. Je fakt, že když někam vyrazím, mám strašně rád místní oslavy. Tam člověk slyší originální muziku a může se nadechnout atmosféry. Vzhledem k tomu, že chci místo dovolené detailně poznat, koncerty a zamní ceremonie k tomu jasně patří.

Jak moc vás zasáhla nedávná smrt Michaela Jacksona? Byl jste někdy na jeho koncertě?
Na jeho koncertě v Praze jsem v roce 1996 byl, a to hodně blízko. Tehdy to bylo něco neuvěřitelného. Skutečný král popu. Celou spekulaci ohledně jeho srdečních problémů a následné potvrzení smrti jsem sledoval bez dechu na CNN v noci ze čtvrtka na pátek. Následně jsme na Evropě 2 odvysílali speciální Afterparty. Docela mě to dostalo, ale pohřeb jsem již nesledoval. Viděl jsem úryvek a přišlo mi to až moc patetické. Ani se nedivím, že Quincy Jones si radši vyrazil za Helenou Houdovou. (Poz. red.: Bývalý Jacksonův producent byl v ten den na filmovém festivalu v Karlových Varech a garde mu dělala bývalá Miss ČR.)

Libore, vy hodně času trávíte za volantem auta. Jakou muziku si nejraději na cestách  pouštíte?
Muziku, co hraje Evropa 2, ale v poslední době taky jazz a starej dobrej funk. Někdy taky slovenský hip hop či skupinu Oceán. Ale převážně jsem v poslední době ulítnul na mluveném slově. Naštěstí vychází docela dost audioknih. Člověk jede a ještě se něco dozví. A chybí mi v autorádiu podcast, pak bych byl absolutně spokojen.

Která deska vás v poslední době nejvíce zaujala?
Naprosto dokonalá je nová deska Black Eyed Peas The E.N.D. Dokázali, že je nesmírně těžké hledat jim konkurenci. A Green Day. Je úžasné sledovat jejich posun od skejťácké kapely k rockovému monstru. V dobrém slova smyslu.

Poslechněte si Black Eyed Peas na albu The E.N.D.

Co koncerty, chodíte na ně raději v Česku, nebo spíše vyrážíte do zahraničí?
Radši do zahraničí. Na velká jména. Ale i v Čechách se mnohokrát objeví naprosté skvosty. Dojal mě poslední koncert Simply Red. Nedutal jsem.

Jste stále v kontaktu s mágem Davidem Copperfieldem, kterému jste moderoval jeho dvě česká vystoupení? Nechystá se opět k nám?
Myslím, že se usadil v Las Vegas, a i když občas prosakují informace o jeho chystaném evropském turné, domnívám se, že už nevyrazí. Samotná jeho show je strašně fyzicky náročná a doma je doma. V kontaktu jsme, ale velmi sporadickém. Spíš to vypadá jako fade out, abych byl upřímný…

Třeba to nebude tak horké. Co televize? Slyšel jsem, že se chystá něco nového na Primě a vy jste měl údajně vyhrát kamerové zkoušky.
To bych taky strašně rád slyšel (směje se). Jste první, kdo to slyšel. Samozřejmě bych nějaký nový impuls v kariéře uvítal, ale nesnažím se nikam cpát. Nechávám to osudu.

Dříve jste na Primě uváděl hitpárdu T-Music, skončila. Nova ruší další hitparádu Eso. Není to škoda, neměla by přeci jen nějaká celoplošná televizní hitparáda být?
Ony ty hitparády jsou. Nesmíme zapomínat na Medúzu či Pětku v Pomeranči. Rušení hitparád ale ukazuje, že zájem o muziku neklesá, jen se přesouvá na internet a směrem ke specializovaným televizním kanálům. A tak to má být. I když, možná to škoda je. Na druhou stranu, kdo z vás sledoval pravidelně obě hitparády v sobotu dopoledne?

Libor Bouček
Narodil se 2. prosince 1980. Proslavil se jako moderátor televize Prima, kde například uváděl reality show VyVolení nebo hitparádu T-Music. Patří mezi výborné znalce angličtiny, což mu otevřelo cestu ke spolupráci s mágem  Davidem Copperfieldem, kterému už dvakrát v Česku tlumočil jeho vystoupení. Je také vynikajícím dabérem a moderátorem společenských akcí. Rád cestuje a utrácí. Je rozvedený, jeho manželkou byla slovenská moderátorka Marianna Ďurianová. Bydlí v Praze.