Špatné texty, špatný pop. Parfém Adama Mišíka se nepovedl

josefmartinek

Adamovi Mišíkovi na první desce Parfém pomáhal zkušený producent Armin Effenberger, přesto se nahrávka nepovedla. Mišíkovy písničky jsou nejtriviálnější z triviálních, mají špatné texty a zpěvák je navrch špatně vyslovuje.

Adam Mišík posluchače vystraší hned první písničkou, rozjuchaná L O V E je snad nejhorší pozvánkou na poslech celé desky. Bezbřehé křepčení, špatná výslovnost (která se ostatně projevuje na celé desce) a vyvolávání písmenek L- O – V – E je i s přihlédnutím k faktu, že jde o nejjednodušší pop pro teenagery, hodně silné kafe. Působí totiž jako nějaká zapomenutá spartakiádní hitovka.

Syn slavného otce Vladimíra Mišíka se na debutu s pomocí producenta Armina EffenbergeraCartonnage pokusil vypilat světově znějící hity pro cílové publikum, kterým jsou hlavně teenagaři a děti. Effenberger dělal, co mohl, ale ani jeho producentský podpis nepřekryje, že Mišíkovi chybí charizma a buď jen kopíruje britské kolegy One Direction (jako na loňském hitu Tvoje světy) nebo se topí v podprůměrných cajdácích a frázích typu „v záři neonů máš příchuť citronu“  ve skladbě Neony, kde už míra patosu přetéká. I na sedmnáctiletého kluka. 

Silnější místa se na Parfému musí hledat téměř pod lupou. Pár jich tu sice je, ale ani aktuální singl Já nechci víc, jež vyčnívá lehkostí a zaujmout může i posluchače starší patnácti let, výsledek nezachrání. 

Někdo může namítnout, že deska cílí na nejmladší publikum, a to si jednoduchost a první plán většinou žádá. Jenže i pop pro puberťáky se dá dělat s grácií. A Mišík se na desce trápí také textově, což vrcholí v diskotékové triviálnosti Týdny, kde spoléhá na trendové prodlužování koncovek „přestanem s tou hrou ou ou ou, budu se ti smá á á át, na ramena brá á á át“.

Desku Parfém sice kritizujeme, ale bereme v potaz, že Adam Mišík je stále ještě velmi mladý a chvíli potrvá, než najde směr. Je totiž jasné, že dětské publikum mu časem odroste a s teenpopem celou kariéru neutáhne.

Adam Mišík – Parfém
Vydavatelství:
Warner Music
Seznam skladeb: L O V E, Tvoje světy, Já nechci víc, Půlměsíc, Týdny, Parfém, O nás dvou, Neony, Zlej kluk, Disko párty, Šrouby do hlavy  

Témata: