Špunty z uší, dobré boty na nohy, večírek začíná. Přijíždí Gogol Bordello!


Kdo si chce natrénovat silvestrovské oslavy, pořádně si zatancovat a zařádit, ten ať přesně za týden dorazí do pražské Incheba areny. Svou gypsy-punkovou show tu rozjede oblíbená americká parta Gogol Bordello. Po úspěšném vystoupení na festivalu Rock for People ji čeká v České republice samostatný koncert.

Devítičlenní Gogol Bordello, kteří se poprvé setkali roku 1998 v americkém Vermontu na ruské svatbě, se po celém světě proslavili divokými koncerty, které míchají cikánskou a východoevropskou hudbu, ska, rock´n´roll, flamenco a perestrojkový punk. Hlavou celé kapely je charismatický zpěvák a kytarista Eugene Hutz, potomek ukrajinských Romů, který prošel z Kyjeva přes utečenecké tábory v západní Evropě až do multikulturního New Yorku.

Kašleme na world music, chceme bavit všechny!
Skupina přiveze do Prahy DVD a CD Live from Axis Mundi, které vyšlo 6. října a zachycuje energii populárních vystoupení Gogol Bordello z vyprodaných večerů v Irving Plaza v New Yorku před dvěma roky. Gogol Bordello nestojí o oficiální žánrové hudební ceny (na předávání cen BBC se Hutz o škatulce word music, v níž Gogol Bordello zvítězili, vyjádřil velmi nelichotivě), chtějí bavit – a dobýt se svou zábavou celý hudební svět. Minimálně v Česku se to skupině daří. Začínala na Baráčnické rychtě pro tři stovky lidí, kteří valili oči nad pódiovou v dobrém slova smyslu cirkusáckou a drsně kabaretní show. Dneska jsou Gogol Bordello hvězdou velkého letního festivalu Rock for People, na kterou se přijdou pobavit tisícovky lidí.
Do Prahy však podle Hutzových slov přivezou jinou show. "Na festivalech se vždycky hraje kratší dobu, v Praze dáme normálně dlouhý koncert. Stejné to nebude i díky tomu, že každých pár týdnů koncertní program obměňujeme," ujišťuje. (lbp)

Podívejte se na Gogol Bordello a Wonderlust King Side One Dummy

http://www.youtube.com/watch?v=elyQ4ShVw-Y

Gogol Bordello (USA)
Kde:
Incheba arena (Malá sportovní hala), Výstaviště, Praha 7
Kdy: 11. prosince
Čas: 20:00
Vstup: 525 Kč přes Ticketpro