Sting koncertoval v Praze, podívejte se na fotky

Lubos-Prochazka

Po Tomu Cruisovi (48) včera do Prahy dorazila další světová star. Britský zpěvák, hudebník a skladatel Sting (58). Dvě a půl hodiny koncertoval v O2 areně, kam přišlo asi 10 tisíc jeho fanoušků.

Sting zazpíval českým fanouškům přes dvě desítky svých hitů v úpravě pro velký orchestr. Kromě čtveřice rockových muzikantů, kteří s ním pravidelně vystupují, mu záda v zaplněné hale kryl početný Royal Philharmonic Concert Orchestra pod vedením Stevena Mercuria.

Bubnoval a hrál na harmoniku
Koncert trvající přes dvě a půl hodiny Sting zahájil hitem If I Ever Lose My Faith In You; při zpěvu bubnoval na malý bubínek a zahrál si také na foukací harmoniku. Publiku na pozdrav zasalutoval. Po následující skladbě Every Little Thing She Does Is Magic zpěvák představil své spoluhráče. Červeně nasvícená scéna vytvořila kulisu k hitu Roxanne starému přes tři desetiletí. Písničku měla v repertoáru už kapela Police, ve které Sting působil před svým odchodem na sólovou dráhu. Skladbu Whenever I Say Your Name zarámovala dvě houslová sóla. První polovinu vystoupení pak uzavřela řízně zahraná "vypalovačka" Next To You, kterou Sting před odchodem do šaten zakončil vysokým výskokem.

Podívejte se, jak Sting v Praze zpíval Roxanne

Po přestávce zahájila druhý poločas tajemná skladba A Thousand Years, ve které si Sting zahrál na elektrickou kytaru. Na temnou píseň Moon Over Bourbon Street se stylově oblékl do černého pláště a orchestr vyluzující tóny podobné ponurým skladbám Toma Waitse doprovodil tklivým sólem na thereminvox. Skladbu Mad About You uvedl zpěvák biblickým příběhem, ve finále potom večer korunoval svým slavným hitem Every Breath You Take.

Takhle v Praze Sting zazpíval Desert Rose

Témata:,