Stmívání – SUPER , BOMBA, BEZVA, COOL!


Twilight sága: Stmívání Nový měsíc Zatmění Rozbřesk

Byla to první velká kniha, kterou jsem přečetla. Přečetla jsem všechny 4 díly a totálně mě to zaujalo a jeden díl jsem četla dva dny. Všem co si myslí, že je to nuda doporučuji přešíst! Je to super. První jsem si taky myslela, že to bude nuda, nechtěla jsem číst knihy ani podívat se na film. Když mě ale holky ze třídy ukecaly, že je to super, tak jsem šla do knihkupectví a koupila si ji. Nenechte se odradit prvními padesáti stránkami Stmívání, kde je úvod. A filmy jsou ještě lepší. Je ale lepší přečíst si i knihy a ne jenom podívat se na filmy, protože ve filmech přece jenom něco chybí, ale jinak super! Twilight sága jsou moje nejoblíbenější knihy a filmy!

Obecně: Je to série 4 knih i filmů, v kině byly ale zatím jen 3 díly. Jsou to momentálně jedny z nejznámějších knih na světě pro teenagery i pro dospělé. Autorka je Stephenie Meyerová. Na internetu je také pátý díl: Půlnoční slunce.

Stmívání: Bella Swan Přijede za svým otcem do městečka Forks. Začne tam chodit do školy a zaujme ji Edward Cullen. Cullenovy jsou stranou od ostatních a s nikým se nebaví, Pak se ale začnou sbližovat, protože spolu sedí v biologii. Edward tají že je upír. Bella to ale odhalí, protože ji její kamarád Jacob vypráví historku o studených. Cullenovy jsou vegetariáni , pijí jen zvířecí krev a ne lidskou. Ostatní upíři ale pijou lidskou krev. Bellu ale bude chtít zabít jiný upír James….

Nový měsíc: Bella a Edward spolu chodí. Cullenovy odjedou, protože si Edward myslí, že je pro Bellu nebezpečný. Bella ve svých vzpomínkách vidí Edwarda jen pokud je v nebezpečí. Proto ho začne vyhledávat. Použije k tomu svého kamaráda Jacoba, kterého požádá, ať opraví staré motorky. Bella zjistí, že Jacob je vlkodlak a vlkodlaci se s upíry nesnáší . Edward si myslí, že je Bella mrtvá a bude se chtít zabít u něco jako královské rodiny upírů v Itálii. Podaří se Belle Edwarda zachránit?….

Zatmění: V Seattlu je řada vražd a Cullenovy se dozví, že Victoria, která chce zabít Bellu vytváří armádu novorozených upírů. Upíři se spojí s vlkodlaky a budou spolu bojovat proti armádě novorozených. Bella chce ať ji Edward promění v upíra, ale Edward nechce. Ne konci se zasnoubí…

Rozbřesk: Neprozradím o čem je, přečtšte si. Prozradím ale, že je to asi nejlepší ze včech čtyř knih…