Stojaté vody mohou zapáchat!

Marek-Bartos

Traduje se, že teprve s druhým až třetím albem se hudební skupina zabydlí ve všeobecném povědomí a dokáže svou kvalitu s konečnou platností. Řekněme, že pětici z Leedsu se to s její třetí deskou Off With Their Heads povedlo. Ale...

Rockoví Kaiser Chiefs jsou jednou z kapel, která se veze na vlně neorock`n`rollu reprezentovanou skotskými Franz Ferdinand. Od nich se však Angličané liší nedostatkem originality a invence. To je problém i jejich novinky. Jak bylo řečeno, kluci tu potvrdili, že umějí, ale na nadprůměr to nestačilo. Jejich hudba je předvídatelná, a proto i nudná. Jedenáct nových skladeb v postpunkovém či vyloženě rockovém střihu profrčí přehrávačem za půl hodinky a vy ani nevíte, jaká z nich byla dobrá a jaká špatná. Všechny totiž jaksi splývají dohromady.

Jejich poslední album je vlastně pěkným dokladem toho, jak je nebezpečné se spokojit se solidním základem a nestavět na něm nic nového. Takže jak zní ta fráze? Ó ano: Kaiser Chiefstímto nikoho neurazí, ale žel ani nenadchnou.

Poslechněte si Kaiser Chiefs

http://www.youtube.com/watch?v=fxspk5ioT9c

Kaiser Chiefs – Off With Their Heads
Stopáž 35:41, vyd. B-Unique/Universal

Témata: