SunAlchemy v legendárním Abbey Road v Londýně


Projekt skladatele a hudebníka, který vystupuje pod uměleckým jménem SunAlchemy míří do Londýna. „První debutové album FREE SPIRIT 2012: The Earth Without Art Is EHH!, které vyšlo v červnu 2012 má ve světě takový ohlas, že nastal čas i na světový zvuk. Jsou věci, které v Česku pořídit nejdou. Proto jsme se SunAlchemym dlouho přemýšleli jakou cestou se vydáme.

 

Abbey Road byla taky výzva. K tomu, aby jste tam mohli pracovat, nestačí jen peníze. Projekty propadají sítem managerů Abbey Road a centrály EMI. My nepropadli do propadliště hudebních dějin a dostali jsme zelenou,“ uvádí producent projektu Jan Němec.

Zajímavostí je, že SunAlchemy je první český projekt, který zanechá naši trikoloru na místě, kde nahráli svá nejlepší alba legendy světové hudby jako například The Beatles, Pink Floyd, U2, Radiohead, Kate Bush, Oasis, Lady Gaga a spousta dalších.

SunAlchemy bude pracovat ve studiu Penthouse v podkroví studií Abbey Road a to na konci měsíce října 2012. „Je to splněný sen! Taky je to jistá satisfakce. Je fajn vědět, že to co děláte má nějaký faktický smysl. Přesah přes hranice této země.“ říká SunAlchemy.

SunAlchemy ve světě ale nebojuje jenom sám za sebe, ale i za talentovaného a nadějného motorkáře Lukáše Šemberu, na jehož rekonvalescenci poputuje 5-15% zisku projektu. „Náš příběh se začal odehrávat někdy v roce 2011 když jsem zjistil že Lukáš Šembera píše hodně dobrý texty na rapp, v té době měl Lukáš Šembera velké problémy spojené s frustrací z vozíku, tak jsem mu navrhl že by jsme u SunAlchemyho natočily pár tracků a postupně udělali desku a tam, tehdy ve studiu vznikla myšlenka toho dát Lukášovi Šemberovi patronát nad projektem SunAlchemy: Free Spirit 2012, jednak s důvodu toho aby měl prostředky na svou další léčbu, rekonvalescenci, sanatoria, a další potřebné pro jeho zlepšení stávajícího stavu. Je mu teprve 19 let a je to velké štěstí – je stále v adolescentním věku. Dále chci aby jeho život nebyl jen o koukání do zdi a samotě člověka na vozíčku a k tomu jsou potřeba hlavně peníze. Dále aby měl prostředky na svou rapperskou tvorbu, vydání desky a distribuci,“ sdělil Němec.

Kdo je SunAlchemy:

SunAlchemy vydává v roce 2012 své první album pod názvem „Free Spirit 2012: The Earth Without Art Is Ehh!“, kterým dává jasně najevo, že toto album obsahuje hudbu a texty nespoutané žádným pravidly, konvencemi či módními trendy.

Síla a energie hudby obsažené na tomto albu spočívá v užití „analogových“ hudebních nástrojů, které nechávají patřičně vyznít hloubku i výšku každého tónu a posluchači se tak při poslechu nabízí opravdu výjimečný zážitek, který se dá přirovnat k atmosféře živého koncertu.

SunAlchemy řadí toto své album do žánru „Dominant Artcore“. Není důležité, do jakého žánru jej zařadíte nebo jej budou řadit hudební kritici, podstatné je, že jde o hudbu, která Vás pohltí a nabije energií.

Album „Free Spirit 2012: The Earth Without Art Is Ehh!“ je předurčeno ovládnout taneční parkety od večera do rána.

Album „Free Spirit 2012: The Earth Without Art Is Ehh!“ Vám zpříjemní cestu autem, autobusem, vlakem, letadlem či lodí, a pokud budete zrovna nějaký dopravní prostředek sami řídit, udrží pozornost Vašich smyslů. 

 Album „Free Spirit 2012: The Earth Without Art Is Ehh!“ Vás vyburcuje k vyšším sportovním výkonům, dodává Vám více síly v posilovně, donutí Vás zaběhnout Vaši běžeckou trať rychleji a na bruslích či na kole bude chtít dojet mnohem dále.

 Nové album SunAlchemy Vás přenese mimo podivnou realitu dnešních dní a dá Vám naději, že může přijít něco nového a lepšího.

Témata:,