Susan Boyle, chasník Paul nebo transvestita Geraldine bodují v superstar. Jsou podivní (ale taky dobře zpívají).

Lubos-Prochazka

V posledních týdnech o ní slyšel skoro každý. Dobrovolnice z kostela v britském Blackburnu Susan Boyle (48) je díky účasti v pěvecké soutěži „Britain's Got Talent“ mezinárodní hvězdou. Jak se jí zadaří v dalších kolech? Fandí svět obyčejným lidem, loserům, lidem s handicapem – prostě těm, kteří se vymykají komerčnímu průměru? Zdá se, že ano. Alespoň na chvíli.

 

Susan Boyle
Věk: 48
Země: Skotsko
Soutěž: Britain’s Got Talent

Susane Boyle lehce změnila image: na fotce s novými vlasy i šálkou Foto ČTK

Její první vystoupení před přísnou porotou, ve které seděl i velmi vulgární, arogantní a urážející producent Simon Cowell, viděly na internetu miliony lidí po celém světě. Píseň I Dreamed a Dream z muzikálu Bídníci,kterou nezaměstnaná Skotka excelentně zazpívala, většinu z nich rozbrečela. Důvod? Susan Boyle vypadá jako obyčejná žena z vesnice, trpí lehkou mozkovou dysfunkcí (například těžko hledá slova) a nikdy prý nedostala od muže polibek. Tohle prostě zafungovalo a ze Susan se během noci stala hvězda mezinárodního formátu. Jejího příběhu si všimla média z celého světa a bedlivě ho teď sledují. Jenže Susan není jedinou výjimečnou soutěžící. V té samé soutěži má teď dvanáctiletého konkurenta..

Nabarvila si vlasy. Budou ji mít pořád rádi?
Vesničanka Susan Boyle ovšem změnila v posledních dnech vzhled. Na titulní stránce anglického bulvárního deníku The Sun se objevila s vlasy čerstvě obarvenými dohněda a s nově vytvarovaným obočím. Významný britský publicista Max Clifford si ale myslí, že změna vzhledu je pro Susan nebezpečím: může ohrozit neobyčejné pouto mezi soutěžící a jejími diváky po celém světě. Kromě nového účesu změnila Skotka i šatník. Místo prostých béžových šatů ji fotografové před několika dny zastihli ve stylové černé kožené bundě a značkové šále.
Porotci soutěže rozhodnout o případném postupu Susane Boyle do dalšího kola Britain’s Got Talent 23. května, pro britské sázkaře je už ale teď jasnou favoritkou na vítězku. V Hollywoodu mezi tím spřádají plány natočit o Susan film. Mluví se dokonce o tom, že by ji mohla hrát krásná Catherine Zeta-Jones (39).

na první vystoupení Susan Boyle v Britain’s Got Talent

Shaheen Jafargholi
Věk:
12
Země: Velká Británie
Soutěž: Britain’s Got Talent

Susan Boyle není jediná, která v letošním Britain’s Got Talent prorazila. V minulých dnech se objevil její velký konkurent, 12letý Shaheen Jafargholi z Walesu. Mladý klučina, který žije jen s maminkou, nejprve před porotou zazpíval song Valerie od Amy Winehouse. Po chvíli ho přísný porotce Simon Cowell přerušil s tím, že jde o hodně špatný výkon. Shaheen tedy nabídl druhou skladbu, Who’s Loving You od Michaela Jacksona. Všechny v sále i u televizních obrazovek rozbrečel. Posluchači spekulovali, že hlavní porotce Cowell chtěl z malého chlapce dostat do nejlepší, proto jeho první píseň přerušil. Také Shaheen se fakt, jestli v soutěži postupuje dál, dozví až 23. května.

na vystoupení Shaheena Jafargholiho v Britain’s Got Talent

Paul Potts
Věk:
38
Země: Velká Británie
Soutěž: Britain’s Got Talent

Obézní, plachý a koktající chasník se zkaženými zuby, který se dříve živil jako prodavač mobilních telefonů, vyhrál před dvěma roky první řadu Britain’s Got Talent. Při castingu dojal Paul Potts porotu fantasticky odzpívanou Nessun dorma z posledního aktu Pucciniho opery Turandot. Jeho hlas všem totiž připomněl slavného operního pěvce Luciana Pavarottiho (†71), který krátce po úspěchu Pottse v soutěži zemřel v italské Modeně na rakovinu. Paul Potts přijede letos do Prahy, kde v červenci vystoupí v Obecním domě.

, jak Paul Potts zpívá Nessun dorma

Daniel Küblböck
Věk:
24
Země: Německo
Soutěž: Deutschland sucht den Superstar

V první sérii soutěže Deutschland sucht den SuperStar (Německo hledá SuperStar) zaujal diváky před šesti lety extravagantní homosexuál Daniel Küblböck. Lidé byli unešení nejen z jeho chování, oblékání a z pozitivního, i když nijak exceletního zpěvu. Jak se soutěž blížila do finále, většina Německa byla toho názoru, že Daniel, který se rád líčil a nijak se netají láskou k růžové barvě, soutěže vyhraje. Nakonec skončil na třetím místě. V německém showbyznysu se ale  prosadil daleko více, než tehdejší vítěz, napomádovaný a romantický Alexander Klaws (25).

Podívejte se na jedno z vystoupeních Daniela Küblböcka v Deutschland sucht den Superstar

Geraldine
Země: Velká Británie
Soutěž: Britain’s Got the Pop Factor

V britské soutěži Britain’s Got the Pop Factor měl nedávno velký úspěch obtloustlý transvestita Geraldine, který v jednom z televizních přenosů dokonce usedl na motorku.

Podívejte se na jedno z vystoupeních transvestity Geraldine v  Britain’s Got the Pop Factor

http://www.youtube.com/watch?v=Vv2uRpEGLJ0

2 Up 2
Země: Velká Británie
Soutěž: Britain’s Got the Pop Factor

Soutěž Britain’s Got the Pop Factor udělala také hvězdy ze skupiny dvou žen na invalidních vozících a dvou naprosto zdravých mužů.

Podívejte se na jedno z vystoupeních 2 Up 2 v Britain’s Got the Pop Factor