Svérázné Čokovoko pobavily Mersey


Svým jedinečným vystoupením rozproudily Čokovoko večírek v brněnském klubu Mersey. Místní formace tvořená Adélou a Zuzkou předvedla v zábavné show nejenom mluvené slovo, rap a pokus o zpěv, ale především se po celou dobu zvládala děvčata vtipně trefovat do hiphopové kultury v Čechách, reggae a metalu.

Ani ostatní témata nezůstala bez povšimnutí. Nejvíce to asi odnesla paní Eva Pilarová, které je věnován jeden z hitů, skladba Evo! Navíc se tyto charismatické intelektuálky poprvé představily s doprovodnou kapelou Tokamak, což jen přidalo na příjemném kulturním zážitku.

Zaplněné Mersey, do kterého se během včerejšího večera vešlo na tři stovky lidí, se náramně pobavilo již při prvních momentech Čokovoko na pódiu. Všichni totiž byli svědky zvukové zkoušky, během níž zaznělo několik vtipných poznámek na adresu bývalého televizního komentátora Alexandra Hemaly. Následovala první píseň L.E.O.Š., coververze skladby YMCA od Village People, o krutém borcovi z Brna, ale Leoš Janáček to prý není.

Ačkoliv se Adéla i Zuzka notně posilnily alkoholem a prvně jmenovaná měla lehkou hlasovou indispozici, dokázaly na pódiu nechat vše. Především Adéliny taneční kreace dodávaly celému vystoupení patřičný drive. Následovaly Čubky, Buď Můj, Mám Ráda, Jaro, všechno tedy skladby z doposud jediného vydaného CD nosiče s názvem Best Of. Zajímavý byl přídavek na konci koncertu, kdy se Čokovoko představily jako Revival Band skupiny Citron a hlavně Zuzka ze sebe vydala hodně, aby diváky přesvědčila, jakým způsobem se má dělat metal.

Doprovodná kapela Tokamak, jenž hraje ve složení Laďa Krůta (zpěv, kytara), Honza (bicí), Vladan (baskytarista), Libor (tenorsax, zpěv), Lukáš (altsax), nabídla hned na počátku večera směsici popu, funku a rocku. Roli předkapely zvládli na výbornou, nejvíce se líbily skladby Saxofonista, Americkej Zvuk a Muži V Rohu.