Sziget startuje ve středu. Pozor! Velká změna v sobotním programu!

Redakce

Tento týden ve středu 9. srpna startuje největší festival ve střední Evropě - Sziget. Novinkou v programu jsou Iggy Azalea a Galantis...

Budapešť navštíví během týdenního festivalu nejen světové hvězdy popové scény, jako jsou Pink, The Chainsmokers, Major Lazer, Wiz Khalifa, Macklemore & Ryan Lewis, ale i stovky dalších kapel a umělců včetně českého zástupce hudební scény – Klara & The Pop. Podívejte se na mapu festivalu Sziget, který slaví 25. výročí od středy 9.8. do 16.8.2017.

Dvě velké změny jsou v programu sobotního večera festivalu Sziget. Po ohlášení posledního velké hvězdy festivalu, dua Hurts a uzavření programu, zrušili své vystoupení Clean Bandit a Rita Ora. Dvě velké hvězdy programu 12. srpna…

Obtížnou situaci, během týdne sehnat adekvátní náhradu, se podařilo vyřešit. V sobotu vystoupí na festivalu vedle headlinerů večera, kterými jsou Macklemore & Ryan Lewis, také švédské duo Galantis a popova diva Iggy Azalea.

Klikněte zde a stáhněte si obrázek, kde jsou zakreslená pódia. ZDE najdete mapu služeb a mapa kempů je ZDE.

Každý návštěvník festivalu Sziget obdrží u vstupu na festival Sziget Passport. Stává se automaticky Szigeťanem a navíc v pasu nalezne program, mapy a veškeré potřebné informace o letošním ročníku festivalu.

Z České republiky to není do Budapešti daleko a rozhodně stojí za to zajet se na Sziget podívat. Vzhledem k tomu, že celý festival trvá 7 dní, doporučujeme i jednodenní či 3denní víkendovou variantu.

Pořadatelé každoročně zdůrazňují význam a prioritu bezpečnosti jejich naávštěvníků Szigeťanů. Tento rok je důraz zabezpečení daleko vyšší než v předchozích letech.

Pořadatelé zvýší počet lidí věnující se bezpečnosti a nejviditelnější to bude u vstupu na festival. Nový systém „check-in“ bude fungovat na stejném principu jako na letištích. Takže před nasazením náramku budou návštěvníci požádáni, ať se prokážou svým dokladem totožnosti a kamerový systém nainstalovaný u vchodů bude probíhající výměnu sledovat.

Jak se nechat sbalit na Szigetu aneb vyzkoušeli jsme za vás

Přečtěte si: Postřehy ze Szigetu aneb jak tam přežít