Táňa Pauhofová se změnila k nepoznání. Co se jí proboha stalo?

Redakce

Krásnou Táňu Pauhofovou proměnili maskéři k nepoznání. Pokud bychom nevěděli, že jde o snímky z natáčení filmu o Lídě Baarové, možná bychom opravdu uvěřili, že byla Táňa opravdu uvězněná.

Lída Baarová byla vyhledávanou představitelkou sličných dívek a mladých žen. Ve třicátých letech dvacátého století byla díky svému talentu a hlavně kráse pozvána do berlínských filmových ateliérů Babelsberg, kde se seznámila s Gustavem Fröhlichem a posléze se zamilovala do Josepha Goebbelse.

Právě tato událost jí převrátila život na ruby. Nejenže po provalení jejich románku musela Německo opustit, navíc byla po skončení druhé světové války vyšetřována a vězněna rok a půl za údajnou kolaboraci.

A právě během natáčení záběrů z věznice vznikly snímky, ze kterých jde strach. Práci maskérů si nemůže vynachválit i Táňa.

„Přestože to tak může působit, neseděla jsem v maskérně půl dne. Na filmu se sešel skvělý tým profesionálů. Vizuálnímu výsledku velmi pomohl nejen maskérský, ale i kostymérský kolektiv. Ti udělali kus práce, abych se jí i já, která, ruku na srdce, nevypadá jako Lídino dvojče, dokázala co nejvíc přiblížit. Spíš ale šlo o to, najít esenci Lídy, jejího příběhu. V rámci toho snad nevadilo, že se jí až tak nepodobám,“ svěřila se Pauhofová, která si kvůli roli musela nechat vytrhat obočí, protože si v době, kdy Baarová žila, dámy místo obočí kreslily jenom tenkou čárku.

Domácí péče zabodovala v USA!

NEJ filmy Quentina Tarantina: Souhlasíte s námi a tímto seznamem?

Témata:,