Tančil jsem na koncertu Mariah Carey, může se pochlubit Tomáš Simon


Jen málo lidí by mohlo říct, že si zatancovali s hudební hvězdou. Český tanečník Tomáš Simon (27) to prohlásit může. V roce 2007 totiž vystoupil vedle Mariah Carey na jejím koncertě v Paříži. Tím ale jeho spolupráce s celebritami nekončí! Tomáš, který se už tři roky živí jako tanečník a lektor v Londýně, se objevil i v několika videoklipech a ve světoznámém pořadu X faktor.

 

 

 

tomáš simon
Tomáš Simon

 

V čem spočívala vaše spolupráce s Mariah Carey? Překvapila vás zpěvačka něčím?
Jednalo se o půlhodinový koncert v Paříži v Disneylandu, kde byla Mariah zlatým hřebem. Zkoušeli jsme šest dní s choreografem Jerry Slaughterem, který choreografoval například poslední světové turné Christiny Aguilery. Koncert byl pod širým nebem a za námi lítal ohňostroj. Musím říct, že Mariah byla velmi profesionální, zpívala živě, a přestože pršelo, poradila si se vším na výbornou.

Jaká ona vlastně je v zákulisí, když nestojí před tisícovým davem lidí?
Před koncertem jsme ji nepotkali, viděli jsme ji poprvé na jevišti při generálce a zvukové zkoušce. Po koncertu jsme si s ní potřásli rukou a prohodili jen pár zdvořilých frází.

Jak se to stane, že se tanečník z tak malé země jako Česká republika objeví po boku světové hvězdy Mariah Carey?
V Londýně funguje asi tucet tanečních agentur, které zprostředkovávají tanečníkům práci. Aby se člověk dostal na jejich seznam, musí projít konkurzem. Klient kontaktuje agenturu s požadavky na tanečníky. Parametrem může být výška, barva pleti nebo třeba taneční styl. Agentura zvolí vhodné adepty, z nichž si pak klient obvykle vybere. Měl jsem to štěstí, že mě zvolili jako tanečníka Mariah Carey ještě s dvěma kluky z Londýna. Zbylých pět tanečníků doprovodné skupiny bylo z Paříže.

Máte na kontě spolupráci i s jinou celebritou?
Nedávno jsem se vrátil z turné po Anglii s americkou zpěvačkou Jessie Malakouti, byl jsem v posledním videoklipu The Saturdays Work, také ve videu Garyho Go Wonderful. Loni jsem tančil na X Factoru, což je tady nejsledovanější pořad vůbec. Choreografem je Brian Friedman, který dělal dlouhá léta choreografie pro Britney Spears a další americké hvězdy.

Podívejte se na Tomáš Simona s Dance 2XS

http://www.youtube.com/watch?v=ykc2Khc0j3Q

Jaké máte plány do budoucna?
Plánování mi moc nejde. Co se týče budoucnosti, nechávám všechno otevřené a čas ukáže. Pokud tancování půjde tak, jako doposud, ještě nějakou dobu v Londýně zůstanu. Ale teď letím na celý prosinec do Los Angeles, kde budu trénovat. Už se nemůžu dočkat!

Co byste poradil lidem, kteří sní o tom, co se vám povedlo: zatančit si s hvězdou největšího formátu?
To je velice jednoduché. Všechno spočívá v úsilí, které člověk dává do toho, co dělá a co miluje.

Tomáš Simon
Tomáš Simon tancuje od svých čtrnácti let. V začátcích imitoval Michaela Jacksona, věnoval se break dance a electric boogie. V devatenácti založil známou plzeňskou skupinu Poppin´ Masters. O tři roky později se ho v Praze ujala světoznámá skupina Dance 2XS. Díky studiu na Pedagogické fakultě odjel na roční stáž do Londýna, kde přestoupil do prestižní anglické pobočky této skupiny. V současnosti stále působí v Londýně, jako tanečník, ale také lektor v místních studiích. Učí také v zahraničí, například v Belgii, Chorvatsku nebo Itálii, nyní se chystá do Španělska a na Slovensko.