Tato modelka je první svého druhu na světě. Uhádnete, co je na ní zvláštního?

Redakce

Modelkovský standard 90-60-90 dávno patří minulosti a svět už přestávají bavit i ty nezdravě vychrtlé manekýny. Návrháři a módní fotografové stále častěji sahají po těch, kdo jsou něčím výjimeční. Jednou takovou dívkou je Brazilka Ana Victoria (17), která je první profi modelkou s mikrocefalií na světě.

Když se Ana Victoria Lago před sedmnácti lety narodila s menší hlavou, než je průměr, a nedostatečně vyvinutým mozkem, lékaři jejím rodičům předpověděli, že dívka nikdy nebude schopná ani chodit. Dnes ale půvabná Brazilka dokáže mnohem víc než to – nejen, že chodí, ona bude dokonce chodit na jehlách a po módním mole!

Nedávno totiž dívka s krásným úsměvem podepsala smlouvu s prestižní brazilskou modelingovou agenturou BM a brzy ji čeká první práce – módní přehlídka v rámci fashion weeku v Riu de Janeiru, na níž ji kromě modelek bez postižení doprovodí ještě dvě slečny s Downovým syndromem. Ana zároveň pózovala pro výstavu módních fotografií s názvem „Móda bez předsudků“, která ukazuje krásu postižených dětí.

Šéfka agentury BM Creusa Rodrigues si Anu vybrala náhodou, když zahlédla její fotografie na Facebooku. Okamžitě ji prý okouzlil její úsměv, a když pak teenagerka přišla na první focení, Creusu naprosto ohromilo, s jakou lehkostí a přirozeností se před fotoaparátem pohybovala. Vzniklé fotky, které najdete v galerii, jsou jasným důkazem, že Ana má talent. Ještě o ní uslyšíme!

Tahle mladá a oplácaná baletka vám ukáže, že na velikosti nezáleží

5 ošklivých holčiček, ze kterých vyrostly krásné celebrity