Těšte se. Na Kouli přijede Prince

Hana-Slivova

Vítejte v Kostce! Všechny na Kouli nás zasáhla zpráva o neštěstí na slovenské Pohodě. Skvělý festival s dobrou organizací zaskočila bouřka a větrná smršť. Životem zaplatil jeden mladý fanoušek muziky, který nestačil utéct z pod koncertního stanu, jenž se zřítil k zemi. Redakce Koule.cz vyjadřuje rodině upřímnou soustrast, ale zároveň podporuje organizační tým a věří, že tato velice nepříjemná a tragická událost neohrozí další ročníky festivalu.

O neštěstí na Pohodě jsme na Kouli informovali. Život jde ale (ne)milosrdně dál a další události přicházejí. Stejně jako padesátnice Madonna, která se v Praze objeví 13.srpna. Dnes publikujeme celý speciál, který vám připomene všechny její skandály, plusy, minusy a zářezy v pažbě. Můžete si s námi vypsat její nejlepší a nejhorší songy a kdybyste se chtěli hlásit na obor madonnologie na některé vysoké škole, zkuste si v našem testu, jestli máte šanci na úspěch. 

Dnes vám ovšem přineseme jednu opravdovou lahůdku. Pamatujete si toho malého čertíka, chlápka, který je schopný nahrát si celou desku sám a nenadělat kolem toho moc humbuku? Jmenuje se Prince a spolupracovník Koule.cz Jakub Sommer ho o víkendu viděl na jazzovém festivalu v Montreaux. O tom, jaké to bylo, se u nás dočtou i čtenáři Koule.cz.

Dále si dnes kromě Madonny a Prince můžete přečíst, jaké to bylo na legendárním festivalu v Boskovicích a na reggae festu Mighty Sounds.

V úterý vás čeká recenze mladé, sympatické a šikovné kapely z Třince. Jmenují se Charlie Straight, mají rádi The Beatles a se svým debutem She´s a Good Swimmer se velmi mazlili. Jestli se s deskou mazlil i recenzent Štefan Titka, brzy uvidíte. Když jsme u těch CD, v sobotu si přečtěte recenzi na poslední desku skotských Simple Minds. Milan Janeček si na ně už brousí klávesnici.

Lahůdka se na Kouli přikutálí ve středu. Jak moc to zpívá kdysi populárnímu Shaggymu (a zda to vlastně ještě někoho zajímá)? Bylo to Bombastic? To si přečtete z pera Štefana Titky (který si pro tento týden odskočil od filmu). Neděle pak bude patřit  Benátské noci na Malé Skále.

Od pondělí do pátku se, byť v Praze od počítače, můžete povalovat u českých i zahraničních pláží. Seriál o „city beaches“ připravil Vladimír Pohorecký. Včetně tipů na plážové akce.

A kdo u toho dostane hlad, ten může přikusovat Uherská kolečka. To je každodenní rubrika filmové recenzentky Kateřiny Vítkové, která na konci tohoto týdne vyráží na Letní filmovou školu do Uherského Hradiště. Zároveň si tam poslechne koncert písničkářky Suzanne Vega, o němž vám též podá report.

Přejeme hezký čtvrtý červencový týden a hodně zábavy s Koulí.
hanas@koule.cz