The Rasmus – černé růže z Finska zahrají v Praze

Milan-Janecek

Jedna z nejoblíbenějších finských kapel současnosti The Rasmus vystoupí 20. února v pražské hale Folimanka. Skupina se v Praze zastaví na evropském turné podporujícím poslední desku Black Roses. Čeští fanoušci uslyší naživo jak materiál ze zmiňované desky, tak i starší hity jako In the shadows, No fear nebo First day of my life.

Kapela vznikla jako Rasmus v roce 1994, kdy ještě všichni její členové studovali na střední škole. O rok později vydala první desku Peep. Během roku odehrála více než 100 koncertů jak v domovském Finsku, tak v blízkém Estonsku, a z neznámých rockových muzikantů se pomalu stávaly osobnosti. V roce 1997 vydali muzikanti druhé album Playboys, které stejně jako první dostalo ve Finsku Zlatou desku. Následovalo vystoupení na hudebním festivalu na helsinském Olympijském stadionu. V roce 2000 se kapela přejmenovala na The Rasmus a o rok později vydala další úspěšné album Into, s nímž slavila úspěchy i v Dánsku a Německu. Díky němu jela turné s tak renomovanými kapelami, jako jsou Roxette nebo Him.

Poslechněte si The Rasmus
http://www.youtube.com/watch?v=cxL0QLvauBU

Album Dead Letters vyšlo už celosvětově a The Rasmus se stali hvězdami první velikosti. Těžištěm jejich popularity ovšem není studiová práce, jak by se podle úspěchů dalo soudit, ale koncerty plné energie a bezprostřední komunikace s publikem.

V roli předkapely se na pražském koncertě představí čeští Airfare.

The Rasmus
Kde:
Praha – Nusle, Hala Folimanka
Kdy: 20. února 2009
Čas: 19:00
Vstup: 760 Kč přes Ticketpro
Oficiální web

Témata:,