the Twilight saga


Jeden sen-jedna spisovatelka-4 knížky-1 režisérka-první film,postupně i další zfilmování příběhu a to vše se rovná senzaci,která je mojí radostí.

Stmívání-co mi tohle slovo na první pohled řekne? Řekne,že je konec dne a začátek noci,třeba s Novým měsícem,který vystřídá Slunce ve fázi Zatmění,následované očekávaným Rozbřeskem v zemích kde právě začíná ráno.
Vše to začalo snem-jediným snem jedné talentované dámy.Stephenie Meyer napsala první román Stmívání.Byla tak inspirovaná Muse,že začala psát Nový měsíc a poté i Zatmění.Původně měla být sága jen Trilogie,ale nakonec stvořila Stephenie i Rozbřesk.
Podle toho co jsem slýchala ve svém okolí,tak Twilight saga byl zastrčený dáreček ,o kterém věděli jen ti, co se opravdu zajimali o svět upírů a magie.
Tohle tabu,ale prolomila (podle mě) Catherine Hardwicke.Tím,že zfilmovala příběhově velice složité Stmívání.Dala postavám tvář,dala ten životně důležitý "srdeční" rytmus a základ pro další rozvíjení příběhu.Stmívání byl natáčený jako nízko-nákladový film(poznáte to podle zpracování Stmívání a Nového měsíce-porovnejte to),protože se společnost Summit domnívala,že tento film nedosáhne tak daleko jak se stalo. Téměř přes noc se tento příběh stal fenoménem-herci se stali fenoménem,dokonce i autorka celé ságy se stala populární.
Téměř ihned po předvedení Stmívání na "podium" se začal natáčet druhý díl Nový měsíc.Mám živě v paměti,jak jsem hltala (hltám do dneška) novinky,fotky a různé rozhovory s lidmi ze štábu a s herci,o tom jak jde natáčení.
Nový měsíc si vzal do vínku Chris Weitz.Odvedl dobrou práci,vystihl atmosféru příběhu,zdokonalil techniky a dal tváře vlkodlakům,ale to je tak vše.Stmívání u mě v tuto chvíly byl ten start do neznáma,to co všem trhá srdce-ten příběh dvou duší co se našly,i přes hranici co stála mezi nimi.
Natáčelo se ze dne na den,z noci na noc.Po půl roce jsme se dočkali prozatím posledního zfilmovaného dílu,Zatmění.
David Slade-člověk se sympatickou tváří,malou postavou a trochu hlubším hlasem natočil,asi v pořadí druhý nejnáročnější díl z celé ságy,již zmiňované Zatmění.Premiera tohoto dílu byla 1.7 2010 v České republice.Co vám o tomto díle můžu říct ? Zamilovala jsem si ho,David vystihl děj do posledního detailu.V mojich představách vypadá Zatmění tak jak ho David natočil.Nemůžu být spokojenější jako zarytá Twilight fanynka,jsem šťastná.
Poslední kniha,Rozbřesk, bude zfilmována Billem Condonem,popravdě tohle jméno jsem v životě neslyšela.Tak se nechám překvapit,jak to dopadne.Rozbřesk je podle mě vrchol celé ságy,takže i to nejsložitější.Je to velmi obsáhlý děj s mnoha přechody a hlavně detaily,proto se Summit rozhodl pro dvě části filmu.Prvního dílu se dočkáme již v listopadu roku 2011.
Můj osobní názor na tohle vše je takový:
Stmívání-Dalo to nejpodstatnější,dalo tváře-Začátek všeho(Bella a Edward se našli jako dvě ztracené duše,ale má to háček Edward je upír)
Nový měsíc-zdokonalil vše co bylo zanedbáno v prvním díle-Ten obávaný krok a nalezení něčeho nového(Edward ve víře,že Bellu chrání ji opouští.Bella objevuje i jiné stvoření-vlkodlaky a nového nejlepšího přítele Jacoba)
Zatmění-Vrátilo se zpět do kolejí romantiky a rozvětvuje příběh-Vrcholí důsledky zabití Jamese,Victorie se chce pomstít.Bella si uvědomuje,že nemůže žít bez Edwarda,ale ani bez Jacoba.V Belle pulzuje krev z lásky,strachu a odvahy bránit to co miluje.
Rozbřesk- Doufám,že bude pokračovat tak jako předešlé díly,nechám se překvapit,doufám,že bude milé to překvapení 🙂 – Příběh se uzavírá.Vše se vysvětluje a nastává ten známý Happy End ( Bella se rozhoduje,chce žít věčně po boku Edwarda,nastává zvrat a vše se vysvětluje.Bella má vše co kdy chtěla i to co si myslela,že mít už nikdy nebude.)
To jsou moje poznatky o celé sáze.Doufám,že mě neukamenujete za to co jsem tady napsala. Ahoj všem vaše Krisí

Témata: