To jako vážně? Španělský návrhář ukázal kolekci pro muže a je to šílenost

Redakce

Španělský návrhář Alejandro Palomo (24), zakladatel módní značky Palomo Spain, se nikdy netajil tím, že chce pánskou módu posouvat dál a přicházet s věcmi, které ještě nikdy nikdo neviděl. Že to myslí opravdu vážně dokázal svou novou kolekcí, kterou předvedl v rámci newyorského Fashion Weeku.

Pro muže, kteří chtějí být svobodní a nebojí se ukázat své pravé já. Tak své výtvory v jednom rozhovoru označil návrhář Alejandro Palomo. Při pohledu na jeho aktuální pánsku kolekci nás ale napadá jediné – pravé já mužů je to, že jsou vlastně žena!

Modely předvedené v rámci newyorského Fashion Weeku celému světu vyrazily dech, ale ne nutně v tom dobrém slova smyslu. Řada nazvaná „Sexuální objekt“ je plná sukní, šatů, odpatků a spodního prádla, za které by se možná styděla i protřelá kurtizána.

Ti, co se na fashion show přišli podívat, výtvorům mladého návrháře nadšeně tleskali. Internet si ale ťuká na čelo a ptá se, kde se stala chyba. My víme, že móda je prostě umění, ale jsme zároveň rádi, že tyto kousky se do pánských sekcí konfekčních obchodů nedostanou. A předpokládáme, že ten Palomův gender twist má mít určitý společenský přesah a návrhář to myslel dobře, takže mu jeho zločiny proti dobrému vkusu odpouštíme. Na jeho bláznivé kreace se mrkněte do galerie.

Rozhovor s Petrem Nitkou, prvním českým androgynním modelem

Pro módní maniačky: Inspirujte se polským folklorem