Tomáš Klus má nový „předvolební“ klip, koukněte na něj

Hana-Slivova

Písničkář Tomáš Klus, který nedávno získal Anděla jako zpěvák roku, natočil nové video. Ilustruje písničku Přičichnutí alergikovo a Tomáš Klus ho chápe i jako vzkaz politikům před volbami.

Písnička Přičichnutí alergikovo, ke které vznikl hraný a z části kreslený klip, je druhou klipovou skladbou z desky Hlavní uzávěr splínu. V textu se Tomáš Klus (rozhovor na Kouli: Hlavní uzávěr splínu? Setkání s kamarády) dotýká i politických témat.

Poslechněte si Anetu Langerovou a Tomáše Kluse na YouRadio

http://www.youtube.com/watch?v=1A4VQytn2Mo

„Období alergií je nejlepším časem pro změnu. Milerád bych proto lidem vyslal zprávu, že jsem k mnohým věcem začal používati též hlavu, příkladně k přemýšlení nejen o svých šťastně-nešťasných láskách, avšak především o jakési lásce obecnější, o cti i o pokoře člověka, která je nutná, ovšem tragická, přeroste-li v bojácnost a oněmí ústa. Je na čase představit se nejen jako milovník, ale s trochou nadsázky taky coby bojovník čili člověk, který hlasu, na nějž jde vidět, chce dát myšlenku, upozornit na to, že už je nejvyšší čas probudit se ze zimního spánku, neb už nám to pod sametovou peřinou začíná pěkně zapáchat," říká s úsměvem.
Navazuje tak na své představení během dubnových Hudebních cen Anděl, na kterých spolu s kamarádkou zpěvačkou Anetou Langerovou vyzval Čechy, aby nebyli lhostejní a vyměnili letos u parlamentních voleb politiky.

Podívejte se na první videoklip z desky ke skladbě VeSmíru

Video ke skladbě se natáčelo na letišti v Milovicích a píseň provází symboly z období let 1986, kdy se Tomáš narodil, až po rok  2010. Mezi tyto symboly patří například Václav Havel, Karel Kryl, tančící dům, federace, pendolino, třešně či Kolja.
Klip režíroval Jiří Studnička, za kamerou stál Dominik Shon, stříhala Jitka Pekárková a grafiku měla na starost Tereza Žbánková.

Tomáše Kluse společně s doprovodným kytaristou Jirkou Kučerovským můžete vidět na koncertní tkaničce:
7. 5.
AŠ – Klubíčko, 9. 5. Praha – Švandovo divadlo (vyprodáno), 18. 5. Tábor – Divadlo, 21. 5. Hrušovany nad Jeviškovkou – Bourák klub, 9. 6.  Louny – Vrchlického divadlo