Tommy Indian, nový chameleon na české popové scéně

kristinabila

Přestože členové skupiny Tommy Indian nejsou na hudební scéně začátečníci, jméno kapely je tu nové. Šestice muzikantů hrdě říká, že první mezinárodní úspěch slavila ještě předtím, než vůbec odehrála koncert, otázkou ale je, jestli její pop-folk s anglický zpěvem z desky Moon Dreamer ohromí i české publikum.

Tommy Indian už na jaře vypustili první vlaštovku s klipem, skladbu Slow, Slow, Slow. Tu, která uspěla v hudebních soutěžích Songwriting Competition a Unsigned Only mezi dvacetitisícovou konkurencí a již porotci následně zařadili mezi desítku nejlepších v hlavní kategorii Adult Album Alternative. I zbytek debutové desky Moon Dreamer desky zní – navzdory trochu podbízivému promo textu o sexy spojení popu, folku a alternativy – slušně. Ačkoliv nutno dodat, že slibovanou alternativu tu najdeme spíš jen stopově.

Moon Dreamer je proměnlivý jako chameleon a posluchači se snaží ukázat co nejvíce poloh, přesto drží pohromadě. Kapele sluší skoro cokoliv, ať už jednoduché písničkářské vybrnkávání v Adorded, rozverné popěvky The Thousand Miles Away nebo decentní „temno“ v Moon Dreamer.

Poslechněte si Tommy Indian v Youradiu

Tommy Indian tvoří klávesista Armin EffenbergerCartonnage, bubeník David Landštof (Wabi a Ďáblovo stádo), kytarista Josef Štěpánek (Radůza), baskytarista Jan Lstibůrek (Toxique) a pianista Petr Tichý ze sestavy No Heroes. Sestavu doplňuje americký písničkář Thomas Matthew Klika, který má prý s kapelou velké plány.

Frontman a hlas kapely Thomas se v hlubokých polohách nápadně podobá AdrianoviThe Prostitutes, naopak vyvarovat by se měl ukňučených poloh chlapeckých boybandů (skladba Daylight); Tommy Indian mají Tommy Indian - Moon Dreamer tendenci sklouzávat do příliš sladkých pozic, zatím z toho ale vycházejí se ctí. Působí svěže a bezstarostně, jejich deska zkrátka nijak nezahltí. Sympatická je i neutrální image triko – džíny a fakt, že kapela jde s dobou. Album vydává u Supraphonu pouze v digitální podobě.

Tommy Indian – Moon Dreamer
Vydavatelství:
Supraphon
Celkový čas:
40:00
Seznam skladeb: Dive Baby Please, Center of Love, The Ten Thousand Miles Away, Slow, Slow, Slow, Original Sin, Prague, Moon Dreamer, Run, Adorded, Daylight, Suzie, Cowboys And Indians

Témata: