Toxique milují svoje sofa, tak ho pokřtili

Hana-Slivova

Pražská popová kapela Toxique v čele s výraznou zpěvačkou Klárou Vytiskovou včera pokřtila v rámci Pražské klubové noci své zbrusu nové koncertní DVD I Love My Sofa. Podívejte se, jak to na koncertě vypadalo.

Toxique představují na české hudební scéně unikát. Kapela složená z mladých jazzových muzikantů o sobě hrdě říká, že hraje pop. Na pódiu do nástrojů buší pět lidí v tak bláznivých kostýmech, jak si jen dokážete představit. Uprostřed téhle tanečně-vizuální fúze se vrtí Klára Vytisková,  zpěvačka s hlasem Amy Winehouse. Silný makeup, rudé rty, nalepené řasy , vysoké podpatky a celá řada sukýnek a dalších oblečků, které si na pódiu převléká za paravanem. Písničky publiku zpívá  ze svého pódiového pokojíčku, jemuž vévodí opolštářkované  sofa – to sofa, které tak miluje.

Podívejte se klip k písničce Two Sides

http://www.youtube.com/watch?v=Ir1S_MTQpHY

Co na tom, že většinu písniček si i poněkolikátém shlédnutí "tioxické show" – snad s vyjímkou hitovek typu Honey, Two Sides nebo Telephone – jen těžko zapamatujete, na to znějí na koncertech příliš podobně. Tahle barevná podívaná spojená s taneční zábavou za hodinku a půl v klubu prostě stojí. A Klára Vytisková, která se do písniček nebojí zapojit publikum (Kdo zpívá líp?Holky, nebo kluci? Holky, že jo. Taky si to myslím. Musíme to ale dokázat. Tak zpívejte!), případně si ho pozve na pódium, aby ji doprovázelo při tanečních kreacích, je jako frontmanka vtipná. To se u nás zase tak často nevídá.  

Toxique – křest DVD I Love My Sofa
8. října 2009, Praha, Lucerna Music Bar
Support: Navigators

Podívejte se na fotky ze křtu DVD kapely Toxique