Tři sestry trhly rekord. A vydatně slavily


Tři sestry ve středu velkolepě zakončily rok oslav 25. narozenin. Koncert v Tesla areně je zachytil v bezvadné formě a kapela zvládla odehrát rekordních padesát písniček. Jedním z vrcholů byla skladba Dederon.

Tři sestry se vrátily na místo činu. Přesně po pěti letech uspořádaly velký koncert v pražské Tesla areně, kterým zakočnili narozeninový rok.
Největší specialitou celé akce byla její délka, v Tesla areně se včera hrálo přes šest hodin. Sestry si pozvaly čtyři předkapely, Lou Fanánek a spol. se navíc pro tuto příležitost rozhodli trhnout svůj rekord v počtu zahraných písní během jednoho koncertu. Bylo jich celkem padesát! Dvanáct jich kvůli společnému vystoupení s orchestrem a sborem Hudebního divadla Karlín, který Tři sestry využily už při oslavách 22. narozenin, dostalo nový kabát v podobě aranží od Oty Balage. Spojení rocku a orchestru je poslední dobou v módě a dobře zafungovalo i na včerejším koncertě. Vrcholem společného vystoupení s orchestrem byla písnička Dederon, na niž se harmonikářka Supice údajně velmi těšila. V Tesla areně bylo přitom podle reakcí publika jasně vidět, že i ti namlsaní tvrdším rockem se rádi dojmou něžnější melodií.

Poslechněte si Dederona

Do díla se ale jako první pustili Doctor P. P., které vystřídali nekompromisní E!E. Po nich na pódium jako kometa přilítla americká Texas Terri Bomb; až za ní červené vlasy vlály. Nebývá slušné zmiňovat věk dámy, téhle dračici by ale její rockerský elán v pětapadesáti mohl leckdo závidět.
Rozjetou atmosféru pak svým poppunkem o to víc zabili němečtí Green Frog Feet. Při jejich produkci jste se neubránili poctu, že tohle jste už někde slyšeli.

V devět hodin se přičísnul Lou Fanánek Hagen a tříhodinová show Tří sester mohla začít. Jak už to tak při narozeninových večírcích bývá, oslavenci si pozvali spoustu sobě i fanouškům milých hostů. Gratulovali Wohnout, kteří si střihli Už koluje fáma. V pekle nebo v ráji pak byly Tři sestry s Janou Kulichovou a Nuselský horky doprovodila na akordeon Supice Hanka, která jeden čas zastupovala stálou členku Supici Veroniku. Pár písní si na banjo zahrál Jiří Spurný. Speciální uskupení M.R.D. (iniciály ze jmen Mafuna, Rosťa a Dáňa) tradičně uctilo památku Františka Sahuly, když zahrálo jeho písničky. Chybět samozřejmě nemohly projekce, dvě plochy po stranách pódia a tři malé nad pódiem ve tvaru tradičního kosočtverce.

Poslechněte si Nuselský horky

Včerejší povedený maraton snímala řada kamer, pětadvacetiny Tří sester si tak budeme moci připomenout na chystaném DVD anebo v padesátiminutovém záznamu České televize.

Tři sestry
Praha, Tesla arena, 22. prosince 2010
Support: Doctor P.P., Texas Terri Bomb, Green Frog Feet, M.R.D., orchestr Hudebního divadla Karlín

Témata:, ,