Týden průšvihů na Kouli. Průšvihy minulé i současné


Vítejte ve světě průšvihů! Ne, neobávejte se, že Koule má nějaký průšvih. Průšvih by byl, kdyby se vám nelíbila, ale to snad nehrozí... Čeká nás týden seriálu Pop průšvihy. To bude nářez! Ale těšit se můžete taky na nějaký ten koncert, filmovou recenzi a koncem týdne na tradiční festivaly.

Hanka Slívová zase odsvištěla na dovolenou, tak je na mně, abych vás tímto týdnem provedl. Musím se ale ještě vrátit do toho minulého. Napadlo mě nedat na recenzenty a vypravit se na Veni vidi vici. První český film o golfu – kdo by na to nešel, když se taky potýká s parem na každé jamce, no řekněte. To jsem tomu dal; tolik filmových kiksů jsem ještě nezažil! Počínaje neurvalým chováním golfového trenéra, jakého nepotkáte nikde na celé planetě, a konče scénkou, kdy dva největší soupeři trénují tak, že při odpalu stojí těsně vedle sebe. To je průšvih! Copak já s handicapem 43, ale co tomu řeknou opravdoví golfisti… Shodou okolností vysílali v neděli odpoledne v televizi starší americký film Zelený světKevinem Costnerem v hlavní roli. Taky o golfu, taky romantika, ale v tomto případě opravdu první liga!

Seriál Pop průšvihů celebrit
Ale pojďme k Pop průšvihům, která vám v tomto týdnu popisuje Jana Moravcová. Dneska začala „barbie“ jménem Paris Hilton. U té je hlavním průšvihem, že chce zpívat, jenže všechno ostatní jí jde evidentně líp. Ale protože ji to existenčně netrápí, není to největší průšvih. Zítra vás čeká příběh mladého muže, který se jmenuje Pete Doherty. Ten je naopak muzikant skvělý, ale zadal si s drogami – a to už je průšvih hodně velký, skoro obludný! Teď se prezentuje novou deskou a Peteho fandové věří, že jeho jedinou drogou zůstane hudba. V zítřejším pokračování o Britney Spears hraje jednu z hlavních rolí pro změnu alkohol! Tak dost, prozradím vám už jen to, že v dalších dílech seriálu si přečtete o průšvizích nedávno zesnulého Michaela Jacksona a Amy Winehouse

Kapela Faith No More se vrací
Dneska večer proběhne koncert rockové kapely Faith No More. Tahle legenda se vrací na světovou hudební scénu po 11 letech a je hezké být u toho. Faith No More se rozpadli po 17 letech existence na jaře 1998. Přestože se za uplynulé desetiletí množily zprávy o návratu a kapelu zasypávaly prosby fanoušků i promotérů, její členové nebyli tehdy ani v pravidelném kontaktu, natož aby spolu probírali comeback. V únoru 2009 však kapela nečekaně oznámila: „Po dlouhé době jsme se opět potkali a zjistili jsme, že čas nám pomohl získat odstup a nadhled nad společně strávenými roky. A i když to byla tenkrát tvrdá práce, ta muzika pořád zní skvěle. Až nyní jsme přišli na to, že jsme tenkrát asi něco dělali dobře.“ V sobotu vám Martin Černý nabídne recenzi koncertu jiné skupiny, česko-americké formace Airfare. Této rock´n´rollové partičce vyšlo na jaře druhé CD Do You Like My Shit? a ani přes prázdniny nezahálí. Plný diář už má prý do konce roku. (Přečtěte si rozhovor na Kouli.)

Podívejte se na Airfare v písni Sorry Baby

Pro milovníky filmu máme tento týden dvě recenze: na Hanebných panchartech byl Štefan Titka, Vzhůru do oblak vás pozve pro změnu Jana Julínková.

A konec týdne bude ve znamení festivalů. I vy se možná rozhodujete, jestli vyrazíte na rockový a folkový open air festival Okoř, nebo se zúčastníte Hip Hop Kempu. Na rozhodování moc času není, hiphopáci začínají v Hradci Králové už ve čtvrtek. Na Kouli si přečtete o obou akcích.

Snad se na nich, proboha, nestane žádný průšvih…

Témata:,