U2 nejsou spokojeni s tím, jak se prodává jejich poslední deska

Hana-Slivova

Myslíte si, že v současnosti zřejmě nejpopulárnější kapela na světě, irští U2, nemá žádné hudební starosti? Omyl. Frontman U2 Bono se nechal slyšet, že skupina je zklamaná z „neúspěchu“ poslední řadové desky No Line On The Horizon.

U2Dvanácté řadové album irských U2 No Line On The Horizon vyšlo na začátku března letošního roku a ihned se vyšvihlo do čela britské albové hitparády, která se staví podle komerčního úspěche nahrávek. Dodnes si desku koupilo milion lidí, což samozřejmě není málo. Pro U2 je to ale nejnižší prodej za posledních deset let.  

Naše deska je jako vyhynulý druh
Alba How to Dismantle An Atomic Bomb z roku 2004 se prodalo za stejnou dobu 3,2 milionu kusů, desku All That You Can’t Leave Behind si o čtyři roky dříve koupily více než čtyři miliony lidí.
Lépe by podle frontmana kapely Bona mohly dopadnout i singly z poslední desky. Song Get On Your Boots se dostal na 12. místo hitparády, I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight se pak vyšplhal jen na 32. místo. „Jsme zklamaní, že se nám nepodařilo sestřelit všechny ty popové hity,“ přiznává Bono. „Naše deska No Line On the Horizon je něco jako vyhynulý druh. Má začátek, prostředek, konec, jsou v ní nálady a pocity… Pro posluchače, kteří vyrostli na „dietní“ hudbě popových hvězdiček, by to snad mohla být do budoucna výzva," doufá.

Přečtěte si na Kouli speciál o U2

Stěžovat si ovšem U2 nemohou na návštěvnost koncertů letošního turné s názvem 360 °, které desku No Line On The Horizon podpořilo. Fandové si lístky kupovali půl roku předem a na evropské koncerty se pořádaly doslova dostihy. Komu se letošní U2 mánie vyhnula, ten si může v předprodejích pořídit poslední lístky na pokračování turné v příštím roce. Že je srpen 2010 ještě daleko? Fanoušci U2 si to rozhodně nemyslí. Vyprodáno je už 9 ze 17 evropských koncertů. Volná místa jsou ještě například v Mnichově nebo Frankfurtu.

Poslechněte si písničku I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight

http://www.youtube.com/watch?v=pmJgdXkAqMU&feature=fvst

Poslechněte si Get On Your Boots

http://www.youtube.com/watch?v=MZ7zKeYhU_8&feature=fvst

 

Témata: