U2 vydali desku Songs of Innocence. Stáhněte si ji zdarma

Hana-Slivova

Nebyl to sice blesk z čistého nebe - že se kolem kapely U2 teď bude "něco" dít, to se poslední dny čekalo - ale překvapení to přeci jen bylo. U2 dali totiž svou novou deskou Songs of Innocence, o níž se spekulovalo několik měsíců, zdarma ke stažení na iTunes. Kapela to spolu se šéfem Applu Timem Cookem oznámila během prezentace nového telefonu iPhone 6 a chytrých hodinek. Oficiálně album vyjde 13. října, nyní si ho mohou stáhnout všichni uživatelé iTunes.

U2 začali nové album Songs Of Innocence natáčet v červnu roku 2012 a s přestávkami ho dokončila letos v březnu. Hlavní producentské slovo měl americký hudebník a producent Danger Mouse, svojí troškou do mlýna přispěl například i Ryan TedderOneRepublic či britský producent Paul Epworth, jenž pracoval i s Adele.

Poslechněte si U2 v Youradiu

Seznam skladeb v klasické edici
The Miracle (of Joey Ramone), Every Breaking Wave, California (There Is No End To Love), Song For Someone, Iris (Hold Me Close), Volcano, Raised By Wolves, Cedarwood Road, Sleep Like A Baby Tonight, This Is Where You Can Reach Me Now, The Troubles

Deska, kterou dle slov frontamana Bona členové považují za tu nejosobnější, jakou kdy natočili, je ovlivněna rockem a punkem sedmdesátých let, elektroniku a soulem z počátku let osmdesátých a jejím hlavním tématem je domov, rodina a vztahy.

I když album vyjde fyzicky až 13. října, fanoušci si ho mohou poslechnout již nyní zdarma přes iTunes. V úterý 9. září Apple představil nové produkty; během keynote U2 oznámili vydání alba a představili singl The Miracle (of Joey Ramone).


Témata: