Ujíždím na Robbiem Williamsovi, říká Pavel Cejnar, moderátor Evropy 2

Lubos-Prochazka

Září jako moderátor reality show televize Prima Jak se staví sen. Moderuje také na Evropě 2 a na Óčku. Před koncem srpna Pavel Cejnar (33) hovořil s Koulí o tom, jak strávil léto, jestli ho uvidíme v nových dílech pořadu Jak se staví sen a zda už má lístky na podzimní hokejové zápasy extraligových Pardubic.

Setkáváme se na konci prázdnin. Jak jste je letos prožil?
Bohužel pracovně: přes týden na Evropě 2 (maXXimum muziky od 15 do 18 hodin) a přes víkend natáčíme nové díly reality show Jak se staví sen, které začne televize Prima vysílat na přelomu srpna a září. To znamená, že přes léto jsem měl asi čtyři dny volna, které jsem strávil odpočinkem.

A stihl jste alespoň nějaký zajímavý koncert nebo festival?
Jediný, a to Benátskou noc na Malé Skále u Turnova, kde jsem hrál v tanečním stanu Evropy 2. Takže zase práce.

Jaké vůbec fandíte muzice? Posloucháte jen tu, kterou hraje Evropa 2?
Ne, určitě ne! Muziku, kterou hraje Evropa 2, slyším každý den v práci, takže v autě (tam poslouchám asi nejvíc) si pouštím úplně něco jiného. Muziku volím podle nálady. Nejvíc asi záznam jednoho z nejúspěšnějších koncertů Robbieho Williamse Live at Knebworth.

Jakou desku jste si naposledy koupil?
Poslední byl právě tento koncert Robbieho, který jsem si pořídil i na DVD. Je to naprostá fantazie, doporučuji všem.

Poslechněte si Robbieho Williamse při koncertu Live at Knebworth

Většina rozhlasových moderátorů dělá také DJ na diskotékách. Platí to i o vás?
Samozřejmě, to jsem dělal dřív než rádio. V současné době jezdíme road show Evropy 2 Ranní show live s Leošem Marešem, Patrikem Hezuckým a Lucií Šilhánovou. V září za námi můžete dorazit do Pardubic a v říjnu do Brna.

Můžeme vás stále vidět rovněž v televizi Óčko?
Na Óčku točím pořad  BRAVO TV. Vysílá se každý sudý čtvrtek od 16.30 a v repríze následující neděli od 13 hodin.

Mrzí vás, že Óčko přestalo vysílat digitálně?
Totálně! Teď už ho doma nechytím, a proto nemůžu kontrolovat, zda mi pořad odvysílají… (usmívá se)

A skončil bych hokejem, kterému fandíte. Těšíte se na novou sezonu O2 Extraligy? Budete chodit na zápasy vašich oblíbených Pardubic?
(směje se) To je jasný! Už mám koupenou „permici“. Doufám, že mi práce umožní, abych své jedničky alespoň párkrát viděl v akci. Myslím, že nám to letos „Hašan“ vychytá! Jsem dokonce schopen do 18 hodin vysílat na Evropě 2 a jet do Pardubic jen na poslední třetinu…

Pavel Cejnar (33)
Pavel Cejnar se narodil a trvale bydlí v Pardubicích, odkud pravidelně dojíždí do Prahy za prací. Je svobodný. Vystudoval lidovou školu umění – hrál na trumpetu a dva roky zkoušel hrát na bicí soupravu. Svou moderátorskou dráhu zahájil na Rádiu Life v Pardubicích – měl na starosti noční vysílání, nakonec se ale za dobu devíti let vypracoval až na šéfa programu a hudby. Poté odešel pracovat na Evropu 2, kde působí dodnes. Na Primě moderuje pořad Jak se staví sen, na Óčku BRAVO TV.