Unikátní divadelní projekt RockOpera™ pokračuje ve vzestupu


Pro velký úspěch mezi příznivci rocku, metalu, divadla a také muzikálu se opět v nové sezoně vrací na scénu tým RockOpera™.

 

V Praze uvede sérii dvou představení na motivy Sofoklových tragédií – Oidipus Tyranus RockOpera a Antigona RockOpera od autorů Milana Steigerwalda a Pavly Forest. Obě díla na sebe volně navazují. Jejich revoluční zpracování se radikálně liší od zavedených forem hudebního divadla na české scéně. Základ tvoří rocková hudba produkovaná živě energickou kapelou. Dalším prvkem je užití tzv. nového cirkusuohnivé show akrobacie na lanech. Vše podtrhuje silný antický příběh o nevyhnutelnosti osudu, touze po spravedlnosti a lásce až za hrob v podání českých špiček jako jsou: Honza Toužimský, Kamil Střihavka, Žántí, Vlasta Horváth, Viktor Dyk, Lešek Semelka a mnoho dalších.

Zpěvačka a libretistka Pavla Forest o projektu říká: „Spojujeme široké a různorodé publikum – milovníky divadla, tvrdší hudby, ale i příznivce a odpůrce muzikálu. Tři roky po prvním divadelním uvedení Antigony v Divadle v Dlouhé navštívily naše opery tisíce nadšených diváků. Začínají tvořit kultovní publikum a aktivně nám pomáhají v další expanzi.“ Tým RockOpera podporuje řada českých umělců, kteří neskrývají nadšení nad způsobem, jakým jsou představení zpracována.

V květnu bylo pokřtěno nové 2CD a komiks Oidipus Tyranus českým kytarovým mágem a hudebním skladatelem Michalem Pavlíčkem. „Chtěl bych pogratulovat k úžasným výkonům. Vidím zde spousty skvělých zpěváků, přátel a kamarádů. Tahle opera má správnej rockovej říz a přeju jí, protože ten příběh je nesmrtelný, takovou malou nesmrtelnost,“ přál kmotr Michal Pavlíček tvůrcům a účinkujícím před vyprodanou arénou Metropolitního divadla.

 

Projekty týmu RockOpera podpořil svojí Záštitou také primátor hlavního města Bohuslav Svoboda. Podzimní reprízu rockové opery Oidipus Tyranus bude navíc zaznamenávat, následně postprodukovat a vysílat Česká televize.

Jedná se o originální projekt, přesto pokračuje ve strmém vzestupu popularity. Láká nové diváky, kterým se antická dramata v rockovém podání vrývají hluboko pod kůži. Celá show je umocněna unikátním prostředím domovské scény RockOpery v Pražské tržnici. Sál s kapacitou 768 diváků má tvar půlkruhové arény a umožňuje divákům zažít představení velmi zblízka.

 

Termíny podzimních představení:

Oidipus Tyranus RockOpera: 27. října 2011 od 19:00 – čtvrtek v předvečer státního svátku

Antigona RockOpera: 3. listopadu 2011 od 19:00 – čtvrtek

 

Vstupenky v síti TICKETPRO. Více na www.RockOpera.cz

V případě bližšího zájmu doporučujeme navštívit sekci „Pro média“: www.RockOpera.cz/media