Už jen neběhejte: Cviky, které vám pomohou s vaší postavou

Redakce

Ať už jste si zaplatili členství v posilovně, nebo jste se rozhodli, že budete makat doma, připravili jsme si pro vás pár cviků, které by vám měly dopomoci k postavě snů. Dle studie bylo zjištěno, že pomocí silového tréninku vaše tělo spálí až dvojnásobek kalorií oproti kardiu. Tak se nechte inspirovat těmito cviky a už jen neběhejte.

  • Kliky. Začněte v pozici prkna s dlaněmi rozprostřenými rovnoměrně a ramena mějte nad zápěstím. Pupík vcucněte dovnitř a při snížení vydechněte a dejte lokty do stran. Chvilku dole vydržte a poté se vraťte zpět nahoru.
  • Superman. Lehněte si na břicho, zapojte břišní svaly a natáhněte ruce před sebe. Z této pozice zvedněte nohy, ramena a hrudník z podlahy a zdržte asi deset vteřin, potom pomalu tělo uvolněte a položte zpět na podlahu. Několikrát opakujte.
  • Plank: nahoru a dolů. Dostaňte se do pozice prkna s rukama a nohama rovně. Vaše dlaně by měly být pod rameny a nohy od sebe ve vzdálenosti šíře boků. Trup udržujte rovnoměrně s podlahou a snižte se na pravé předloktí a vzápětí na levé a zůstaňte v pozici prkna na loktech. Po chvilce se zase z loktů zvedněte nahoru a opět opakujte.
  • Jízda na kole. Ležte na podložce na zádech a spodní část zad přitiskněte k podložce. Ruce dejte za hlavu a kolena zvedněte k hrudníku. Začněte se jedním loktem přitahovat k opačnému kolenu a nohy střídejte, jako byste jeli na kole.
  • Russian Twist. Oblíbený cvik. Sedněte si na zem s pokrčenými koleny a vytáhněte záda. Ujistěte se, že sedíte rovně, a natáhněte paže před sebe. Otáčejte se z jedné strany na druhou a několikrát opakujte.
  • Véčko. Lehněte si na záda a natáhněte své paže před sebe a zvedněte je z podlahy. Zvedněte i nohy z podlahy a dostaňte je asi do čtyřiceti pěti stupňů. Až budete připraveni začít, tak zvedněte horní část trupu z podlahy a kolena přitáhněte k sobě. Cvik několikrát opakujte.

Loď, která pluje díky posilování

5 cvičení, která budou letos in