Už nebudeme vydávat desky, říká Thom Yorke z Radiohead

Hana-Slivova

Album In Rainbows je zřejme posledním klasickým cédéčkem, které si od britských Radiohead můžeme koupit. Důvod? Frontman kapely Thom Yorke říká, že kapela už se dál nechce trápit hádkami nad výslednou podobou desek.

Thom Yorke z Radiohead"Už nemůžeme vydržet ty věčné dohady o tom, jak bude každá další nová deska vypadat. Nikdo z nás už se do těch debat nechce pouštět. Kapelu by to zabilo. Neříkáme to jen tak, všechno jsme si rozmysleli. Poslední album In Rainbows ostatně vyšlo jen proto, že jsme měli přesnou představu o výsledku," řekl zpěvák  Radiohead Thom Yorke magazínu The Believer. Informoval o tom britský deník The Daily Telegraph.
Skupina se podle Yorka zaměří raději na vydávání jednotlivých písniček. Poslední písničkou z dílny Radiohead je singl, který kapela napsala na počest veteráná I. světové války Harryho Patche. Patch umřel minulý měsís ve věku 111 let a track s názvem Harry Patch (In Memory Of) je inspirovaný rozhovorem, který veterán poskytl rádiu v roce 2005. Song, který měl premiéru na rádiu BBC, je ke stažení na oficiálních stránkách W.A.S.T.E za jednu libru (asi 30 korun). Výtěžek z prodeje půjde na konto Britské královské legie.
Radiohead vystoupí 23. srpna poprvé v České republice, jejich písničky rozezní areál pražského Výstaviště.

 

Témata:,