Úžasná tetování na motivy Gustava Klimta

Redakce

Máte rádi obrazy od Gustava Klimta? Nechte si je vytetovat! Takhle to může vypadat...

Gustav Klimt byl významný rakouský malíř žijící převážně ve Vídni. Ve čtrnácti letech úspěšně absolvoval přijímací zkoušku na Kunstgewerbeschule, vídeňskou uměleckoprůmyslovou školu. Zároveň studoval malířství v ateliéru Ferdinanda Laufbergera a po jeho smrti pokračoval u profesora Bergera.

Roku 1877 začal na stejné škole studovat i jeho bratr Ernst a to byl začátek jejich vzájemné spolupráce. Bratři Klimtové si spolu se svým kolegou ze studií Franzem Matschem otevřeli v roce 1883 ve Vídni umělecký dekoratérský ateliér.

Často pak oba bratři Klimtové i Matsch spolupracovali například s věhlasným architektonickým ateliérem Fellner a Helmer – díky tomu se podíleli třeba i na výzdobě divadla v Karlových Varech nebo v Liberci. Roku 1887 Klimt dostal zakázku na vytvoření obrazu představujícího interiér císařského divadla, za který dostal císařské ocenění.

Na sklonku roku 1892 zemřel umělcův otec a nedlouho po něm i mladší bratr Ernst. Roku 1917 byl jmenován čestným členem Akademie výtvarných umění ve Vídni a v Mnichově.

V důsledku krvácení do mozku zemřel ve středu 6. února 1918 ve věku pouhých 56 let. Do márnice Všeobecné vídeňské nemocnice o den později přispěchá Egon Schiele, který nakreslí Klimtův posmrtný portrét.

Tetování, které vyjádří, jak dobré jste kámošky

Nejlepší tetování inspirovaná díly Toma Burtona: Najdete si to své?