V Irsku pohřbili zpěváka Boyzone Stephena Gatelyho

Lubos-Prochazka

Stovky fanoušků se dnes v irském Dublinu zúčastnily pohřbu zpěváka irské chlapecké skupiny Boyzone Stephena Gatelyho (+33), který před týdnem nečekaně zemřel na Mallorce.

Boyzone s rakví, v čele Ronan KeatingPohřbu zpěváka  Stephena Gatelyh se zúčastnila řada hudebních osobností a samozřejmě zbytek kapely Boyzone. "Svět přišel o jednu ze svých největších hvězd, my jsme přišli o bratra," prohlásil člen skupiny Ronan Keating při obřadu v kostele svatého Laurence O´Toola. Fanoušci k němu pokládali květiny, někteří prý přijeli z daleka, například Wendy Leeová dorazila až z Tchaj-wanu. Se zbytkem Boyzone uctili Gatelyho památku například členové kapely  Westlife, dále také zpěváci Jason Donovan nebo Shayne Ward. Přišel i bývalý irský premiér Bertie Ahern. "Nevěřil by, jakého uctění se mu dnes dostalo," řekl manažer kapely Boyzone Louis Walsh.
Pitva Gatelyho těla ukázala, že příčinou jeho smrti byl otok nebo voda na plicích a že zemřel přirozeně. Původně se spekulovalo o sebevraždě. Do dneška ale nebyly vyvráceny ani potvrzeny dohady, jestli Gately před smrtí užil nějaké drogy nebo alkohol. V oficiální pitevní zprávě se také uvádí, že na těle zpěváka se nenašly žádné známky násilí.

Témata: