V Kácově začíná Sázavafest. Dnes vystoupí Kryštof nebo Sto zvířat

Lubos-Prochazka

A je to tady. V Kácově na Kutnohorsku dnes začíná 10. ročník hudebního festivalu Sázavafest. Za tři dny se v malebném prostředí u řeky Sázavy na pěti pódiích vystřídá přes 130 účinkujících.

Sázavafest zahájil zahřívací večírek, na kterém zdarma vystoupily kapely Loyca, No Heroes, Narcotic Fields či Bad Ass Honkies. V dnešním programu chystá skupina Sto zvířat speciální vystoupení k 20 letům od svého založení. Dále se představí Kryštof, Wohnout, Tomáš Klus nebo bigbeatový Keks. V dalších dnech zahrají i zahraniční hvězdy festivalu Leningrad Cowboys, Ivan Král, kalifornští Papa Roach či jejich američtí rodáci Dog Eat Dog nebo kultovní německá formace KMFDM. Z našich interpretů přislíbili účast Support Lesbiens, UDG, Tata Bojs, Monkey Business, Miro Žbirka, Marta Kubišová či vítězové takzvané Bitvy o Sázavafest. Program opět oživí autorské čtení Michala Viewegha a nově i Ireny Obermannové, autorky Deníku šílené manželky.

Dráhy kvůli festivalu posílily spoje

Lístky na festival koupíte na místě za 1200 Kč. Pokud bude chtít na Sázavafestu přespat, můžete ve stanovém městečku. České dráhy v souvislosti s festivalem posílují ode dneška do neděle pravidelné spoje na trati z Čerčan do Světlé nad Sázavou.

Koule bude na Sázavafestu přítomna a bude vám z něj nabízet aktuální informace.