Václav Neckář vydá na jaře novou desku. I s Půlnoční

Hana-Slivova

Václav Neckář, který loni zazářil s písničkou Půlnoční z filmu Alois Nebel, chystá na jaro novou desku. Tu pro něj připravuje stejný tým jako hudbu k Nebelovi, tedy Jaromír Švejdík a Dušan Neuwerth z Umakartu. Spolu s devíti dalšími písničkami se na albu objeví i Půlnoční.

V České republice pravděpodobně nebude dospělý člověk, který by alespoň jednou neslyšel písničku Půlnoční. Dojemnou skladbu zpívá Václav Neckář, který tak po letech boje s následky mozkové mrtvice opět prorazil na špičku české scény.

Autorem skladby je Jaromír Švejdík, frontman kapel Priessnitz a Umakart a také výtvarník filmu o nádražákovi Nebelovi (recenze). Spolu s producentem, kytaristou a spoluautorem Půlnoční Dušanem Neuwerhtem pro Neckáře chystá od roku 2010 desku.

"Už během natáčení Půlnoční s Václavem nás napadlo, že bychom mohli společně natočit celé album, které jako by se rodilo z jednoho hnízda. Zkrátka aby Půlnoční nezůstala jedináčkem, což by podle nás byla škoda. Václavovi se ta idea líbila, a tak už od začátku roku 2011 začaly vznikat další písně. V současné době pracujeme ve studiu, aby letos na jaře album mohlo vyjit," říká Jaromír Švejdík.

Na dalších devíti demosnímcích budou kromě Švejdíka, Neuwertha a Neckáře pracují i hosté. Už dříve se Švějdík s Neuwerthem nechali slyšet, že deska by měla být ve stylu country písničkáře Johnnyho Cashe.

Témata:,