Vánoční horečka stoupá: Kde v Evropě nakupovat?

Redakce

Vánoce klepou na dveře a ten, kdo ještě nemá žádné dárky, tak jistě začíná šílet. Pokud rádi cestujete po Evropě a chcete nakoupit za ty nejlepší ceny, tak jsme pro vás vybrali pár zajímavých nákupních destinací, kde můžete sehnat vánoční dárky a nejen je.

  • Londýn, Velká Británie. Londýn je jedním z největších měst módy v Evropě, kde naleznete ty nejznámější značky a nejznámější obchody. Místo, kde se můžete nejen projít, ale i něco nakoupit, je Carnaby Street a Covent Garden. Obchody jsou již plné menších slev, ty hlavní začínají den po Vánocích. Pokud tedy dostanete k Vánocům peníze, tak se sem určitě vydejte a spojte výlet s nákupy a oslavou Nového roku.
  • Milán, Itálie. V Miláně a okolí naleznete hned několik skvělých obchodů a projeden, jako je Dolce & Gabbana Factory Outlet a další. Odvezete si nejen dárky, ale i skvělý zážitek z nakupování doprovázeného luxusní architekturou a designem.
  • Lisabon, Portugalsko. Opusťte centrum města a běžte do obchodů, kam chodí i samotní Portugalci. Objevte outlety, které jsou kolem Lisabonu, a uvidíte neskutečné zboží za neuvěřitelné ceny. Oblečení vyrobené v Portugalsku je navíc velmi kvalitní. Naleznete tu všechny značky za velmi nízké ceny.
  • Madrid, Španělsko. Pokud chcete zažít nakupování ve velkém stylu, tak se vydejte do Salesas. Naleznete zde oblečení těch nejrůznějších značek, jakož i španělské a mezinárodní butiky. Nakoupíte zde skoro vše – sportovní oblečení, elegantní, neformální a další zajímavé věci.
  • Paříž, Francie. Kde jinde nakupovat než v Galleries Lafayerre a Champs-Elysées. Symbol francouzského životního stylu a módy naleznete v Galerii Lafayette. Obchodní dům Boulevard Houssmann nabízí oblečení těch nejrůznějších značek, tři budovy plné obchodů a jedinečný zážitek z nakupování.
  • Istanbul, Turecko. V Istanbulu existují desítky nákupních center, jako je Forum Istanbul, Metrocity, Ekmerkez, Istinye park a další úžasná místa, která stojí za návštěvu. My jsme si vybrali Kayon, což je nákupní centrum otevřené v roce 2006 a nachází se u stanice metra Lavent. Nejen, že zde skvěle nakoupíte, ale ještě k tomu uvidíte překrásnou architekturu, která stojí za to. Budova má totiž tvar kaňonu a je opravdu pozoruhodná.

Turistika v zahraničí: Kde si ji nejvíc užijete?

5 nejkrásnějších jeskyní, které musíte vidět, než zemřete