Ve škole byla Ewa Farna letos jen jednou, zato chystá desku a turné

Hana-Slivova

Šestnáctiletá Ewa Farna vypouští do světa pilotní singl a klip z nové desky Virtuální, která vyjde v říjnu. Na turné vyrazí v listopadu, příští rok ji čeká Slovensko a Polsko. Těšit se můžeme na tvrdší songy i barevné převleky.

Ewa Farna v koncertním převlekuKdybyste se zpěvačky Ewy Farne (16) zeptali, co tenhle rok bere na gymnáziu ve fyzice, pravděpodobně by se usmála, pokrčila rameny a odpověděla, že se musí zeptat spolužáků. Od začátku školního roku totiž byla v lavici jen jednou. Má individuální studijní plán, podporu učitelů i spolužáků a předměty bude dohánět v říjnu. To už by měla být hotová její nová deska jménem Virtuální. "Za chvíli vyrážíme do studia, kde nazpívám vokály, zbytek desky už je natočený," říká Ewa. "Moc se na desku těším, myslím si, že se nám podařilo připravit dobrý repertoár, i texty se povedly. Můžou zaujmout širší publikum, už nejsem malá holka," dodává.
Sama Ewa je autorkou čtyř textů včetně textu k pilotnímu singlu Toužím. Ten Farna spolu s doprovodnou kapelou naráčela v nejvyšším varšavském mrakodrapu. Singl zní ještě o něco rockověji než dřívejší Farné nahrávky. "Je to cesta, kterou si Ewa vybrala," říká producent Lešek Wronka. "Ale pořád chceme, aby si desku poslechl širší okruh posluchačů, je proto stylově vyvážená," dodává.

Buď virtuální. A plav!
Novou desku podpoří Ewa Farna na turné po malých a středních halách. Šňůře dala zpěvačka nezvyklý název – Buď virtuální Tour. "Ewě už je 16, má svoje názory a reaguje tak i na současnou podobu světa, na všechny ty Facebooky, YouTuby, odcizení, chybějící doteky a polibky," vysvětluje Wronka. Turné se rozjede 3. listopadu v Brně a skončí 6. prosince v pražské Lucerně, na jaro má Farna a její band v plánu slovenskou a polskou část. Diváci se mohou těšit na nejrůznější převleky, v jednom se stříbrnou parukou se dokonce Ewa ukázala před novináři, a akrobatické kousky. Jestliže na minulém turné Ewa na pódiu jezdila na snowboardu, letos se chystá na pódiu plavat.

Podívejte se na klip k singlu Toužím

V průběhu turné se také rozhodne, jestli zpěvačka promění svou nominaci na letošní ceny MTV Europe Music Awards, kam byla nominovaná v regionální kategorii za nejlepší polské vystoupení. Letos má už za sebou úspěch na festivalu v polských Sopotech, v soutěži o polský hit vyhrála se songem Cicho, který v češtině vyšel pod jménem Ticho.

Poslechněte si polské Cicho

http://www.youtube.com/watch?v=zCHEGN_CmvI

 

Témata: