„Netrpěl, měl nás všechny u sebe a jeho poslední slovo bylo ‚Děkuji‘,“ uvedl hercův syn Giuseppe Pedersoli.

Spencer se narodil 31. října 1929 v Neapoli, vystudoval práva a zprvu se věnoval kariéře sportovce, byl plavcem a vodním pólistou. Itálii reprezentoval i na olympijských hrách v Helsinkách a Melbourne.

Už v roce 1951 si Spencer zahrál malou roli člena císařské gardy ve snímku Quo Vadis na motivy románu Henryka Sienkiewicze. Od konce šedesátých let vytvářel vousatý hromotluk nesourodou dvojici s modrookým blonďákem Terencem Hillem (vlastním jménem Mario Girotti) ve velice úspěšných akčních komediích. Prvním společným snímkem byl spaghetti western Bůh odpouští, já ne! z roku 1967.

Zlatou érou dvojice Spencer – Hill byla 70. léta, kdy duo točilo i několik komedií ročně. K nejznámějším z nich patří například Malý unavený Joe, Jestli se rozzlobíme, budeme zlí, Dva výtečníci nebo Sudá a lichá.

Úspěch těchto filmů vyvolal dokonce snahu populární koncept okopírovat. I čeští diváci mohli vidět snímky o Šimonovi a Matoušovi, jejichž představitelé Paul Smith a Antonio Cantafora jako by Spencerovi a Hillovi z oka vypadli.

V průběhu 80. let však sláva jejich komedií opadla a Spencer se dostal do filmového ústraní. V roce 1984 stál u zrodu letecké společnosti Mistral Air, kterou však posléze prodal a začal podnikat ve výrobě dětského oblečení. V roce 2005 na sebe Bud Spencer upozornil neúspěšnou kandidaturou v regionálních volbách za stranu Vzhůru, Itálie tehdejšího premiéra Silvia Berlusconiho.