Videoklip Pub Animals skončil ve sloním trusu

petradamek

Pub Animals to v Roxy neměli jednoduché. Jejich večírek, respektive křest videoklipu Elephantman, totiž bojoval se slabou návštěvou. I přes tuto drobnou potíž si osmička muzikantů závěrečný koncert svého turné užila a svým entuziasmem nakazila i diváky. A křest to byl skutečně velmi netradiční.

Pub Animals jsou nejlepší českou ska & reggae skupinou. Tedy alespoň podle Akademie populární hudby, jež je letos v této žánrové kategorii ocenila Andělem. Nedávno navíc udělali velmi povedený videoklip k písničce Elephantman, kolem něhož se celý včerejší koncert točil. Jenže když se musíte o fanoušky dělit s paralelními koncerty Skyline nebo The Prostitutes, není pak divu, že je v klubu skoro prázdno.

Jenže Pub Animals jsou naprostí profíci. Pokud je pohled na vymetené Roxy vůbec nějak zklamal či zarazil, nadali na sobě nic znát. Usmívali se na všechny strany, dělali vylomeniny a celá jejich performance probíhala, jako by před sebou měli plno. Právě tohle je na mladých kapelách to nejlepší – na pódiu srší energií, ať se děje cokoliv.

Pub Animals: S klipem nám pomáhal Brumbál

Z celé osmičky nejvíc sršel zpěvák Pavel. Hned v úvodu se i s mikrofonem vydal na špacír mezi lidi, přičemž se mu tato činnost natolik zalíbila, že si ji v průběhu večera hned několikrát zopakoval. No tak dámy, přiznejte se – která jste mu tajně sáhla na zadek? Na pódiu pak spolu s druhým frontmanem Štěpánem neustále hecovali a burcovali publikum a jejich zapálení pro věc bylo opravdu nakažlivé. Fanoušci nadšeně poskakovali a reagovali doslova na povel.

„Co to dělá?“ ptá se skupinka mladých Američanek vedle stojícího mladíka. „Budou křtít svůj novej videoklip Elephantman“ – „Ale co to má v tom kbelíku? – „No, ten zpěvák to nazval sloním hnojivem, rozumíš…“ – „So that means that the video is shit?“ rozchechtaly se holky dokola.Tata Bojs nedávno křtili světlem, Tonya Graves cukrem, ale sloní trus? To tu ještě nebylo.

Krátce po promítnutí povedeného videoklipu se Elephantman dočkal i živého provedení. Nutno uznat, že skladby jako Filament, Ahoo Ahoo nebo Babylon z debutové desky Safar-i zní svěže a moderně i naživo. A když k tomu Pub Animals přidají něco ze svého showmanství, třeba kotrmelec při písni Mario (ano, to je ten chlapík z devadesátkových videoher) nebo písničku Žerte gumový medvídky, možná zapomenete, že vás jinak reggae vlastně ani moc nezajímá.

Zatímco za hranicemi bývá moderní reggae nezřídka součástí mainsteemu (třeba v Německu Gentleman), u nás stojí spíš v pozadí zájmu. A Pub Animals (jakkoliv nejsou žánrově  čistokrevní) jsou ti, kteří by to mohli změnit.

Pub Animals
Praha, Roxy, 15. prosince 2011

Témata:, ,