Vrcholem turné Jennifer Hudson byl její návrat domů

matoush

V USA právě vrcholí turné Jennifer Hudson. Americká hvězda R’n’B a jeden z nejvýraznějších objevů hledání Pop Idolů, nositelka Grammy a hvězda filmu Sex ve městě slibovala nezapomenutelná vystoupení, při kterých „nezůstane jedno oko suché“. Skutečně strhující zážitek však zatím přinesl hlavně koncert věnovaný zpěvaččiným příbuzným, které loni na podzim zavraždil neznámý vrah.

Své putování po Spojených státech zahájila Jennifer Hudson 31. března v Palace Theatre v Albany ve státě New York. Stejně jako na většině dalších koncertů tohoto turné jí byla oporou další hvězda R´n´B, zpěvák Robin Thicke. „Jennifer zpívá, jako by na tom závisel její život,“ napsal deník Albany Times, který však nepopíral ani slabší momenty: „I Beleive In Musicsvým nemožně mdlým hudebním doprovodem publikum málem unudilo, naštěstí přišla píseň And I Am Telling You a ta ho se svými dlouhými tóny znovu postavila na nohy.”

Vrátila se tam, kde je jí smutno
Během turné projela Jennifer Hudson více než dvacet amerických měst, mezi nimi Washington, Atlantu, Los Angeles, tři koncerty uspořádala v New Yorku. Naprosto jedinečnou atmosféru měl koncert v Chicagu, odkud zpěvačka pochází. Byl to vůbec první návrat Jennifer do domovského města od série vražd, kterým loni na podzim padla za oběť zpěvaččina matka, bratr a sedmiletý synovec. Vraha dosud nevypátrali. Jennifer po těchto událostech začala výrazně podporovat nadace na podporu příbuzných obětí násilných trestných činů. Proto americká média tento koncert, který proběhl 26. dubna v Arie Crown Theatre, mimořádně sledovala.

Poslechněte si Jennifer Hudson

http://www.youtube.com/watch?v=cbSExA8NxGc

Turné ještě neskončilo
Jennifer hned na začátku vystoupení, které trvalo pouhou hodinu a půl, prohlásila: “Tady jsem doma, ve městě plném agresivních lidí – tak agresivních, jako já.” Chris Jones z Chicago Tributenapsal: “V písni You Pulled Me Through, kterou věnovala své rodině, působilo až dojemně, jak moc se Hudson dokáže publiku otevřít. Odhodila masku a možná tím přívalem emocí překvapila i sebe sama.“

Turné mělo původně skončit 19. května, ale zpěvačka onemocněla a několik koncertů odložila. Nové termíny zatím neoznámila, a tak nezbývá než doufat, že Jennifer brzy nabere dostatek sil, aby fanouškům čekání vynahradila.

Témata: