Vsetín ožije jazzovým festivalem


Fanoušci a příznivci tradičního jazzu budou mít ve dnech 11. a 12. října dostaveníčko ve vsetínském domě kultury, kde se uskuteční již dvacátý ročník Vsetínského jazzového festivalu Josefa Audese, jehož pořadateli jsou Dům kultury Vsetín, Město Vsetín a o. s. Valašský krůžek jazzový Vsetín

Program festivalu má i letos návštěvníkům opět co nabídnout.

V pátek 11. října v 19.00 hodin bude festival zahájen koncertem hudebního uskupení Přátelé Josefa Audese, složené z bývalých sólistů orchestru Gustava Broma (Jaromír Hnilička, Mojmír Bártek a další). Dalším milým hostem festivalu bude formace Robert Balzar Trio ve složení: Robert Balzar, přední český kontrabasista, který přijede s výborným pianistou, žijícím v New Yorku, Jiřím Levíčkem a s bubeníkem Jiřím Slavíčkem.

V sobotu 12. října se vsetínskému publiku představí New Dixi Band z Olomouce, který zahraje hned dvakrát – dopoledne od 9.30 hodin na vsetínském Dolním náměstí a večer od 18.00 hodin bude svou muzikou vítat návštěvníky festivalu ve foyer Domu kultury Vsetín.

V 19.00 hodin začne hlavní sobotní program festivalu vystoupením Big Bandu Ježkovy konzervatoře Praha, po němž bude pódium ve velkém sále patřit již tradičně vsetínskému Jazzevčiku s hostem Petrem Kořínkem na kontrabas. Dalšími sobotními účinkujícími bude V.S.O.P. Trio a hosté. Spolu s triem v sestavě Petr Kořínek (bass), Josef Vejvoda (bicí), Petr „Benny“ Beneš (piano) vystoupí také dvě dámy, a to Markéta Smejkalová na baryton saxofon a Štěpánka Balcarová na trumpetu.

Celý večer uzavře vynikající zpěvačka Miriam Bayle se svým kvartetem. Miriam Bayle je jazzová zpěvačka ze Slovenska, působící v Praze, která vystupuje se špičkovými českými a slovenskými jazzovými kapelami. Její repertoár se skládá především z klasických jazzových standardů – balad, latin jazzu a swingu. Miriam suverénně zvládá jak jemnější, tak dravější projev, i velice něžné polohy svého hlasu. Její doménou je talent pro scatové improvizace, kterými obohacuje většinu svých písní. Hlas Miriam Bayle ve scatových polohách je opravdovým fenoménem.

Celým festivalem bude provázet Aleš Benda, moderátor jazzových festivalů z Prahy.

Témata: