Všichni milují Lady GaGa

matoush

Pokud se někdo tento týden mohl při pohledu na výsledky světových hitparád zaradovat, byla to právě Lady GaGa. Umístila se téměř všude a s trochou nadsázky se dá říct, že kde nevyhrála píseň Just Dance, tam se zadařilo Poker Face.

Atraktivní Lady GaGa si udržela vedení v Billboard Hot 100 Music Charts. Stejně jako minulý týden je její song Just Dance na první příčce před Single Ladies od Beyoncé. Jedinou změnou v TOP 10 amerického žebříčku je přítomnost skupiny The All – American Rejects. Ti uzavírají první desítku písní Gives You Hell. Podle časopisu Rolling Stone ukazují, jak jsou obyčejní. „Jsou to kluci, kteří hrají muziku bez kudrlinek. Dělají sice EMO, ale nejsou temní, jsou prostě normální.“

Poslechněte si The All-American Rejects

Just Dance boduje i v Anglii. Stejně jako minulý týden figuruje v čele žebříčku, na záda jí dýchají Kid Cudi a Crookers a song Day ‚N‘ Nite. Umístění na druhé příčce je pozoruhodné, protože pro Day ‚N‘ Nite je tento týden premiérový. I druhá aktuální píseň od GaGa boduje: Poker Face je první v Norsku, Finsku, Švédsku a také třeba na Novém Zélandu.

Kid Cudi vs. Crookers

Abychom vás však nemátli. Tento týden rozhodně není „one woman show“ s Lady GaGa v hlavní roli. V několika zemích ovládl charty Guru Josh Project s hitovkou Infinity 2008. První je například v Dánsku nebo Franci, uspěl i ve Švýcarsku (2. místo), Rakousku (3. místo) a Norsku (3. místo). Velmi dobrých umístění dosahuje i už zmíněná Beyoncé s If I Were a Boy (3. místo v Nizozemsku, 3. v Norsku, 5. ve Švédsku) a Katy Perry s Hot ‘N‘ Cold (4. v Belgii, 2. ve Finsku, 2. v Rusku).

Holanský úlet. Opět
Pro úlet jsme v krátké době už podruhé zašli do Nizozemska. Zvuk podobající se zpěvu masajského kmene vyluzuje brazilská dvojice raperů Cidinho a Doca v písni Rap Das Armas. Osmá příčka v žebříčku prodejnosti sice není oslnivá, ale o kombinaci hip hopu a world music jsme vás nemohli ochudit. Cidinho a Doca v ní rapují o kriminalitě na rodném předměstí. Takže nasajte atmosféru slumu a …užívejte muziky!

Poslechněte si Cidinho a Doca

http://www.youtube.com/watch?v=QWPp011senc

Billboard Hot 100 Music Charts (USA):
1. Lady Gaga feat. Colby O’donis
– Just Dance   
2. Beyoncé – Single Ladies (Put A Ring On It)            
3. Kanye West – Heartless      
4. T.I. feat. Rihanna – Live Your Life
5. Taylor Swift – Love Story

www.theofficialcharts.com (Velká Británie):
1. Lady GaGa
– Just Dance
2. Kid Cudi vs. Crookers – Day ‚N‘ Nite
3. James Morrison / Nelly Furtado – Broken Strings
4. Saturdays – Issues
5. Kevin Rudolf Ft Lil Wayne – Let It Rock

Norges Offisielle Hitlister (Norsko):
1. Lady GaGa
– Poker Face               
2. Katy Perry – Hot ‚N‘ Cold              
3. Beyoncé  – If I Were A Boy
4. Rihanna – Rehab                 
5. Katy Perry – I Kissed A Girl

Hitlisten.nu (Dánsko):
1. Guru Josh Project
– Infinity 2008
2. Katy Perry – Hot ´N´ Cold
3. Sanne Salomonsen – Taxa
4. Polarkreis 18 vs. Nephew – Allein, Alene   
5. The Killers – Human