Všichni zpívají Whitney. Kdo nejlépe?

matoush

Uplynuly téměř dva týdny od úmrtí americké zpěvačky Whitney Houston. A když se řekne Whitney Houston, každému se vybaví ústřední písnička z filmu Osobní strážce I Will Always Love You. Píseň milionkrát slyšená a ještě vícekrát přezpívaná je něco jako inventář světových hitparád. Připomeňme si, kdo všechno se do coververzí pustil.

Dolly Parton

Buďme přesní. I v podání Whitney Houston se ve věci skladby I Will Always Love You jedná o coververzi. Původně ji totiž zpívala úplně jiná žena, country diva Dolly Parton. Písnička vyšla v roce 1974, rázem dobyla čelní příčky hitparád a zájem přezpívat ji měl i Elvis Presley. Dolly odmítla, až když se dozvěděla, že práva k skladbě by přešla na Presleyho. Možná udělala dobře, ale i tak dnes jen málokdo ví, jak skladba zněla původně.

Chris Cornell

Zajímá vás, jak zní I Will Always Love You od muže? Podívejte na kytarovou verzi od Chrise Cornella, jenž vzdal poctu zpěvačce pár dní po jejím skonu. Nelze upřít, že jeho podání  je civilní a věrohodné, ale i tak nám k téhle skladbě chraplák prostě nesedí. Vám se nezdá, že Cornella ten zpěv bolí?

http://www.youtube.com/watch?v=vgFAq9Q8l8U&feature=player_embedded

 

Jennifer Hudson

Whitney zemřela v den, kdy měla proběhnout ceremonie předávání hudebních cen Grammy. Na zpěvaččinu počest při ní vystoupila Jennifer Hudson, která zazpívala právě I Will Always Love You. Oproti původní verzi přidala pár efektních kudrlinek, ale zvládla to velmi dobře.

http://www.youtube.com/watch?v=pvjiqxynX8c

 

Ashley Robles

I Will Always Love You se samozřejmě stokrát omílala i v různých talentových soutěžích. Vybrali jsme pro vás tu, kterou letos v lednu, tedy jen několik týdnů před Whitniným úmrtím, předvedla v americké SuperStar mladá matka Ashley Robles. Přišla, zazpívala a krásně poamericku uchvátila. Jak řekl porotce Randy Jackson – ten Pacifik má něco do sebe. 

http://www.youtube.com/watch?v=uDpOt7_fSKM

 

Whitney Houston

Co napsat teď? Věděli jste, že to přijde, a my jsme věděli, že nemůžeme být vtipní a zároveň vkusní. Takže si jen užijte tu verzi, kterou známe nejlépe.

poll

 

 

Témata:,