Vyměňte politiky, zpívají hospodští povaleči Nightwork

Hana-Slivova

Na YouTube ten klip visí dva dny, ale vidělo ho už skoro dvacet tisíc lidí. Kapela NightWork v něm, převlečená za hospodské povaleče, přemlouvá občany, ať dorazí k volbám a dají hlas některé z malých stran.

poll"Když v soutěži krásný zpěvák pěje/ všichni Češi jako o život hlasujou/ když však o životě svém rozhodnout mají/ tak se na to radši z vejšky vy….u", zpívá kapela Nightwork v písničce Vyměňte politiky, jíž podporuje stejnojmennou iniciativu.
Nightwork se tak přidali k Anetě Langerové, Tomáši Klusovi, Gipsymu, Aně Geislerové či Martě Kubišové,kteří se rozhodli, že obyvatele České republiky přesvědčí, aby šli na konci května k volbám a svým hlasem rozhodli o tom, že se do Parlamentu kromě "velkých ryb" dostanou i malé, nezkorumpované strany.

Nightwork natočili k výzvě ilustrační klip. Odehrává se v hospodě a kapela v něm vysvětluje, proč je důležité dorazit k volbám v hojném počtu. Mimo jiné zpívá o tom, že volbou malých stran nemůžeme nic pokazit a že aby se strana dostala do Poslanecké sněmovny Parlamentu, potřebuje asi 300 tisíc hlasů.
Co si o volbách myslíte vy? Půjdete volit? A zvolíte raději "velkou rybu", nebo nováčky?

Podívejte se na klip k písničce Vyměňte politky

Témata: